Annons:

Peterson: ”Vi tar till oss av kritiken”

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) försvarar avtalet, men anser också att kommunen behöver se över frågan. Foto: Jakob Karlsson

Peterson: ”Vi tar till oss av kritiken”

Club Primes ägare Linda Carlsson är kritisk mot kommunens avtal med Diggiloo – och efterlyser gemensamma regler. Tomas Peterson (M) har förståelse för kritiken.
– Det ska vara en likabehandling av alla, säger han.

Annons:

Söndagens Diggiloo i Vimmerby blev mycket uppskattat med över 4 500 besökare. För att få arrangemanget till Vimmerby har kommunen utfört en rad tjänster i utbyte mot cirka 70 biljetter till evenemanget.

Kommunens agerande fick Linda Carlsson, ägare till nattklubben Club Prime, att reagera kraftigt.

– Som jag läser avtalet ser det ut som ett sponsringsavtal, ni får det här och vi får det här. Det är svårt att bedöma var det handlar om i pengar, men som skattebetalare i Vimmerby kommun läser man nästan dagligen om hur dålig ekonomin är och då ifrågasätter man om det här är rätt fokus? säger Linda Carlsson till Dagens Vimmerby.

 "Ingen skillnad"

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) skrev under avtalet – men säger sig ha förståelse för kritiken.

– Det ska vara en likabehandling av alla och det är ingen skillnad om det är en aktör utifrån eller en som finns i kommunen. Vi tar till oss det här och jag ser att vi behöver ta fram konkreta linjer för hur vi ska agera i liknande frågor framöver. Det här kom upp spontant och vi fick ta beslut om vi ville vara med eller om vi inte ville det. Vi såg att det här främjar kommunen, men det är det många andra som gör också.

Ser du någon problematik med innehållet i avtalet?

– Nej, men jag förstår att de här tankarna kommer upp.

Anser du att avtalet strider mot kommunallagens princip om likabehandling?

– Det tycker jag inte.  Jag ser det inte som sponsring, utan vi ställer upp med de resurser vi har och med inhägnaden. Däremot känner jag att vi behöver ha någon form av princip för hur vi ska göra framöver. Vi är glada för att man vill ha sådana här saker i Vimmerby och många andra är avundsjuka på oss för det. Sådana här arrangemang betyder en hel del för Vimmerby, vi får extra publicitet och många besökare kommer från andra kommuner. Det passar oss bra.

Vad skulle Club Prime och andra aktörer få för svar om de bad kommunen om hjälp?

– Vi skulle titta på det och se vad vi kan ställa upp med på liknande sätt som vi gjort här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt