Annons:

EXTRA: KOMMUNEN HOTAS AV MILJONSMÄLL

Kommunen stängde Henrik Samuelssons asylboende. Nu vill Samuelsson ha ersättning av kommunen. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: KOMMUNEN HOTAS AV MILJONSMÄLL

Företagaren Henrik Samuelsson kräver ett mångmiljonbelopp av Vimmerby kommun. Skälet är kommunens stängning av Samuelssons asylboende under hösten 2015.

Annons:

I en faktura som ställdes ut till Vimmerby kommun den 1 juni 2016 kräver Samuelsson, genom sitt bolag Idig, kommunen på 7,8 miljoner kronor. 

Beloppet är beräknat på antalet dagar som gick mellan att kommunen stängde fastigheten och fram till att Migrationsverkets nya upphandling var klar. Det är 196 dagar. Samuelsson fakturerat 39 950 kronor per dag. Totalt blir det drygt 7,8 miljoner kronor. 

I fakturan hänvisar Samuelsson till Länsstyrelsens ställningstagande i ärendet och menar att Vimmerby kommun inte haft laglig rätt att stänga asylboendet. 

Fakturan är utställd den 1 juni 2016, men enligt kommunens bestridande nådde den inte stadshuset förrän den 11 juli 2017. Kommunen valde då att omedelbart bestrida fakturan i sin helhet och menar att man inte har ådragit sig någon betalningsskyldighet genom Henrik Samuelsson. 

I ett mejl till kommunen från den 23 juli skriver Samuelsson så här: 

"Vi har fortfarande inte mottagit några pengar och om det är Ni som skickat en bestridande via rekommenderat brev så återkalla det då det är över ett år för sent samt att det finns utslag så det är skickat för verkställighet."

Vikarierande kommunchefen Anna Erlandsson Karlsson hänvisar alla frågor till samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi. Han har DV ännu inte fått tag i. Samma sak gäller för Henrik Samuelsson. Kommunalrådet Helen Nilsson (S) vill avvakta kommentarer. 

Mycket mer om ärendet kommer på Dagens Vimmerby under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt