Annons:

Politikern vill utreda möjligheten att låta VIBK spela i Södra Vi

Peter Högberg, tidigare ordförande i kultur- och fritidsnämnden, vill utreda möjligheten att låta VIBK spela sina hemmamatcher i Södra Vi.

Politikern vill utreda möjligheten att låta VIBK spela i Södra Vi

Vimmerby IBK vill ha en ny sporthall. Men lösningen kan vara en annan enligt kommunstyrelseledamoten och förre kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Högberg (S). Han vill utreda möjligheten att låta Vimmerby IBK spela sina hemmamatcher i Södra Vi.
– Jag ser en mycket klar möjlighet, säger han.

Annons:

Flera gånger har Vimmerby Innebandyklubb, som huserar i division två, lyft frågan om en ny anläggning. Ännu har klubben inte fått något gehör. 

Nu lyfter den numera nedlagda kultur- och fritidsnämndens ex-ordförande Peter Högberg (S) ett helt nytt förslag. 

Han vill utreda möjligheten att i stället för att uppföra en helt ny anläggning i centrala Vimmerby bygga ut den befintliga sporthallen i Södra Vi. 

– Har man en fullstor plan och en väldigt bra anläggning som vi investerat i i Södra Vi, så måste man titta på om det är möjligt att bygga ut läktare där för publikkapaciteten. Då måste vi titta på det och beräkna det. Även om vi renoverar idrottshallen, så får vi inte en fullstor plan och innebandyn får spela på dispens. Det löser inte det framtida problemet och behöver vi bygga en ny hall för en fullstor plan, då tycker inte jag att det naturligt måste vara i tätorten om det finns på något annat ställe i kommunen, säger Peter Högberg (S). 

Är din tanke att VIBK ska spela sina matcher i Södra Vi?

– I alla fall de seniora verksamheterna. Det ser jag en mycket klar möjlighet till. I nämnden förde vi ett resonemang om att gå igenom vilka anläggningar som finns på de olika orterna för att kunna frigöra tider för barn och unga. Vi vuxna har lättare att transportera oss.

Hur tror du att klubben ser på det?

– Det har jag ingen aning om i dagsläget. Först behöver vi titta på om det är fysiskt möjligt och vad prislappen skulle landa på. Sedan får man föra ett resonemang med föreningarna som är involverade i idrottshallen.

Högbergs egna tankar

Högberg säger att en ny idrottshall skulle kunna kosta mellan 20 och 25 miljoner kronor, enligt den skiss som finns. 

– Kan vi hitta ett alternativ som är betydligt billigare är det åtråvärt. Sedan kanske det inte utesluter att vi i framtiden behöver en idrottshall till i kommunen, för att det är så mycket aktiviteter och få tider. Då får man ta en diskussion och prioritera vilket man gör först. 

Tankarna är Högbergs egna och är inte förankrade i majoriteten. 

– Vi skulle göra klart på Ceos, vi skulle göra i ordning i Frödinge och friidrottsbanorna i Södra Vi. Därefter skulle diskussionen om idrottshallen komma upp, så det är först nu den skulle bli aktuell. 

"Hade varit förvånad"

Socialdemokraten säger att han har förståelse för VIBK:s önskemål om en ny anläggning. 

– Alla idrottsföreningar vill väl ha så bra anläggningar som möjligt, hade de sagt något annat hade jag varit förvånad. Även hockeyn vill ju ha en ny ishall. 

Vilket av de två känns mest angeläget?

– Det är väldigt tajt med tider i idrottshallen och det är svårt att klara av det behov som finns, så för mig kommer det före just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt