Annons:

SD ville helt stoppa invandringen – KS säger tvärnej

I en motion föreslog SD att helt stoppa invandringen. Direkt nej, säger Helen Nilsson (S).

SD ville helt stoppa invandringen – KS säger tvärnej

Sverigedemokraterna vill att kommunen beslutar att inte ta emot asylsökande, ensamkommande och nyanlända som anvisas till kommunen. En enig kommunstyrelse sade nej till det.
– Det var vi helt enade kring, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

I en motion föreslog SD att helt strypa invandringen till Vimmerby. Som bakgrund anses att kommunens uppgift är att skapa välfärd för de som bor i kommunen. 

"En hög asylinvandring till kommunen innebär ett socialt åtagande under en längre tid med ökade kostnader för kommunens ekonomi och socialnämnden i Vimmerby kommun befinner sig just nu i en mycket ansträngd ekonomisk situation. Dessutom är det bostadsbrist och platsbrist i förskolan. Vimmerby kommun har heller inte råd att ge våra gamla halkskydd på vintern och då ter det sig märkligt att man plötsligt har råd att ta emot nyanlända som eventuellt måste nyttja välfärden genom försörjningsstöd. Vi måste värna om det kommunala självstyret och säga nej till ytterligare invandring", skriver SD i sin motion. 

Kommunstyrelsen tyckte dock inte att motionen skulle bli verklighet. 

– Inom kommunstyrelsen var vi helt eniga om att avslå den. Vi anser att välfärdsfrågorna gäller alla, säger Helen Nilsson (S). 

Motionen ska slutligen hanteras av kommunfullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt