Annons:

Socialdemokraternas lotter drog 17 Vimmerbybor till Kronofogden

Foto: PIxabay

Socialdemokraternas lotter drog 17 Vimmerbybor till Kronofogden

Sedan 2014 har 53 personer i Vimmerby och Hultsfred hamnat hos Kronofogden för att de inte betalat sina lotter till Socialdemokraternas Kombispel. I Vimmerby handlar det om 17 personer och i Hultsfred 36.

Annons:

Sedan 2014 har över 300 personer i Kalmar län hamnat hos Kronofogden efter att de inte kunnat betala sina lotter Socialdemokraternas Kombispel.

I veckan avslöjade Dagens Nyheter att spelbolaget sålt lotter till redan skuldsatta personer och sedan 2014 har 8 000 personer drivits till Kronofogden för att de inte haft möjlighet att betala sina lotter.

Socialdemokraterna har under de senaste tio åren fått över en halv miljard i vinst från sitt spelbolag Kombispel. Vinstpengarna har hamnat i partikassan.

Lotterna säljs genom prenumerationer och kunderna betalar fakturorna i efterhand. Det räknas som spel på kredit, vilket är förbjudet enligt svensk lag. Sedan 2004 är det dock möjligt för undantag från lagen för prenumerationslotteri, däribland Kombispel och Bingolotto, skriver Dagens Nyheter.

Av de 300 i Kalmar län som hamnat hos Kronofogden finns 17 i Vimmerby kommun och 36 i Hultsfreds kommun, det visar statistik Dagens Vimmerby tagit del av. 

Mer om detta ämne under dagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt