Annons:

POSK siktar på att få majoritet i kyrkovalet

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan fick lika många mandat som En kyrka för framtiden i Vimmerby pastorat – men blev procentuellt något mindre i förra valet. Nu vill de få egen majoritet.
– Vi hoppas få mandat för att jobba vidare i pastoratet, säger Magnus Carlsson, kyrkorådets nuvarande ordförande.

Annons:

Med ett program som Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan hoppas Vimmerbyborna gillar vill POSK få egen majoritet i kyrkovalet.

– Det hänger på rösterna som du förstår, men vi tror att vi ska bli det största, det måste vi tro. Vi går till val för att vi vill jobba vidare, säger Magnus Carlsson, andranamn för Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan. 

Vad skiljer er från de andra partierna?

– Det är inte så mycket i detaljerna. Tuna är kanske lite mer att de vill värna om landsbygden, vi vill täcka hela pastoratet och det vill En kyrka för framtiden också. Vår vision är att jobba med gudstjänster, vara synliga och tala tydligt om Jesus Kristus. Vi vill också våga vara kyrka, utveckla gudstjänstlivet, slå hårt om de diakonala verksamheterna och jobba med mångfald och respekt. Vi vill jobba med musik och kultur, bevara våra kyrkor och byggnader och ha olika nationaliteter och fromhetsriktningar. 

Tror på ökat valdeltagande

Magnus Carlsson tror att valdeltagandet kan öka jämfört med 2013. 

– Det känns som att det varit mer i media den här gången. Jag tror att det kommer följa med rikstrenden och att vi ser en ökning i riket, i stiftet och lokalt. Att rösta är en skyldighet, en rättighet och en förmån.

Hur har ni jobbat för att sprida ert budskap?

– Vi använder annonser i olika kanaler och vi delar ut program och affischer.

POSK har innehaft ordförandeposten i kyrkoråd den gångna mandatperioden. Den hoppas man behålla. 

– Vi skulle även vilja ha fullmäktigeposten, som Tuna har i dag. Målet är att få ett nytt mandat att lösa de frågor och utmaningar vi har och bidra till ett bra arbete i pastoratet under nästa fyraårsperiod.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt