Annons:

Vill få igenom sin motion om Idrottshallen i fullmäktige:

Ingela Nilsson Nachtweij (C) hoppas att motionen om Idrottshallen ska få positivt mottagande i fullmäktige.

Vill få igenom sin motion om Idrottshallen i fullmäktige: "Tror de förväntar sig det"

Ingela Nilsson Nachtweijs (C) motion om att renovera Idrottshallen fick avslag i kommunstyrelsen. Nu hoppas hon att övriga ska ändra sig i fullmäktige.
– Jag tror att Vimmerbyborna förväntar sig att vi åtminstone ger ett besked i frågan, säger hon.

Annons:

I motionen, som handlar om en upprustning av den befintliga Idrottshallen från 1968, står det att läsa: 

"Det behövs nytt golv och ny skiljevägg som delar A-hallen så att listen i golvet kan tas bort. Det är nödvändigt att göra detta för att bland annat minska skaderisken då det finns skruvar som sticker upp och som ökar skaderisken för de som idrottar här". 

Motionen har varit uppe i kommunstyrelsen – där det blev avslag. Voteringen slutade 6-3 i majoritetens favör.

– Vi jobbar just nu med att ta fram en översyn av alla större kommunala idrottsanläggningar. Den helhetsbilden vill vi vänta in, sade Tomas Peterson (M), efter kommunstyrelsens sammanträde.

Ingela Nilsson Nachtweij (C) säger inför måndagens fullmäktige – då motionen ska upp på agendan – att hon är väldigt nöjd med sin attsats. 

– Kan man ta Vänsterpartiets motion om nattis och bifalla den, som den lila majoriteten också gav avslag till i KS, så kan man bifalla den här. I fallet med nattismotionen så sa man att det där skulle göras när väl den nya förskolan byggts och det är inte ens projekterat än, säger hon. 

"Defensiv hållning"

Det Centerpartiet vill är att kommunen utreder möjligheten att renovera Idrottshallen i samverkan med Riksidrottsförbundet, där kommunen kan ansöka om stöd. Nilsson Nachtweij (C) anser att golvet behöver bytas ut och att vikväggen bör ersättas. 

– Det här är en fråga som verkligen berör Vimmerbyborna, det har jag märkt när jag har skrivit om Idrottshallen tidigare. Jag tror att Vimmerbyborna förväntar sig att vi åtminstone ger ett besked att vi vill göra en åtgärd. Lyckas vi få igenom det så måste det i alla fall göras en utredning och en kostnadsberäkning. Jag vet givetvis inte vad det skulle kosta. 

Majoriteten vill invänta den stora utredningen som är på gång kring anläggningar. Varför kan man inte göra det?

– Det är en för defensiv hållning. Vi står bakom den här utredningen, men det finns skaderisker redan nu här. Det skulle kunna ske en olycka. Dessutom har Vimmerby IBK dispens för att spela sina matcher i den här hallen och där kan man känna en oro. Jag har förståelse för Peter Högbergs idé om att VIBK ska spela sina matcher i Södra Vi, men det ser inte VIBK som rimligt.

Minskar inte behovet

Att renovera Idrottshallen minskar inte behovet av en helt ny, menar Nilsson Nachtweij. 

– Nej, det gör det inte. Det här handlar om ett renoveringsbehov i en fastighet som vi har ansvar för och som används till stor del av skolan. Det finns externa pengar att försöka få in och det vi vill är att man ska ta bort vikväggen och lägga nytt golv. Hur det ska gå till får utredningen visa, det vi vill är att utreda möjligheten att renovera.

Motionen tas upp i samband med måndagens kommunfullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt