Annons:

Alsér: ”Då kan man bygga igen Källängsparken också”

Marcus Alsér, ordförande i bostadsföreningen Höjden, ogillar kommunens planer på nytt villaområde i Blåskulleparken.

Alsér: ”Då kan man bygga igen Källängsparken också”

Vimmerby kommun planerar ett nytt bostadsområde i Blåskulleparken. De boende på Domaregatan är allt annat än positiva.
– Jag tycker att man ska värna om grönområdena, säger Marcus Alsér, ordförande i bostadsföreningen Höjden.

Annons:

Föreningen samlar de boende på Domaregatan som ligger nedanför det grönområde som kommunen nu vill göra om till bostadsområde.

Kommunen har satt igång detaljplaneprocessen och siktar på ett område med flera tomter för byggnation av villor.

– Jag vet ingen här som är positiv och man säger att det är tredje gången det är uppe. Det är inte jätteintressant att få grannar på det hållet och jag tycker att man ska värna om grönområdena. Jag har varit på två olika seminarier under den senaste veckan och på båda framkommer det att vi inte ska matcha oss med storstäderna. Vimmerbys nisch är inte mer kompakta städer utan vi borde utnyttja den natur vi har i ytterkanten.

 "Undermålig bostadspolitik"

När kommunen öppnade för försäljning vid Folkets Park sålde tomterna slut snabbt.

– Jag vet inte varför man tar upp det här med markförtätning på 15 områden. Parken sålde slut på mindre än en vecka och har man en produkt som fungerar borde man hålla fast vid den.

Vimmerby har ett stort behov av bostäder.

– Det positiva är att stan vill växa och vi har uppenbarligen haft en undermålig bostadspolitik. Man har inte tillsett att det finns tillräckligt med tomter och det får följdeffekter. Vi får inte in den kompetens som vi behöver. Men det finns inget behov av att förtäta 15 områden, utan jag tror snarare att man ska kolla utåt. Det finns ett syfte med luft i bostadsområdena.

 "Kommer agera"

Grönområdet används inte särskilt flitigt i dag.

– Det är det här området, Källängsparken och Kungsparken som ger staden luft. Gör man bostäder här kan man lika gärna bygga igen Källängen och Kungsparken också. Jag tycker att vi har haft nog med boendediskussioner i den här staden och det hade varit roligt med ett förslag som var mer framåtblickande.

Hur kommer föreningen agera i frågan?

– Vi är sakägare och har anmält vårt intresse. Nu betraktar vi det på halvt avstånd, men när det blir skarpt läge utgår jag från att vi kommer agera.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt