Annons:

INN om förtroendet:

Ingela Nilsson Nachtweij är ödmjuk och glad över förtroendet från partiet. Foto: Jakob Karlsson

INN om förtroendet: "Vill stärka länets förutsättningar"

Vimmerby kommun kan få en riksdagsledamot efter valet 2018. Centerpartiets Ingela Nilsson Natchweij är tvåa på länets riksdagslista.
– Jag vill nu försöka ta mig till riksdagen för att ännu tydligare stärka Kalmar läns förutsättningar, med fokus på norra länets kommuner, Hultfred, Vimmerby och Västervik, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons:

Centerpartiet har stark medvind i opinionen. Det gör att Kalmar län kan få två centerpartister representerade i riksdagen efter valet 2018. Nomineringskommittén har föreslagit att Ingela Nilsson Nachtweij ska placeras som nummer två på listan bakom Anders Åkesson.

– Ödmjukt tar jag in både medlemsomröstningen till Kalmar läns riksdagslista och nomineringskomittens förslag till valsedel som nyligen publicerades på Centerpartiet i Kalmar läns hemsida. Efter en sommar med många tankar så tog jag till slut ett välgrundat beslut att kandidera till Sveriges riksdag och ta rygg på Anders Åkesson. Beslutet grundades på att jag nu arbetat i 8 år som lokalpolitiker i Vimmerby varav de senaste tre åren som deltidsarbetande oppositionsråd, säger Nilsson Nachtweij (C) i ett pressmeddelande.

Vill lägga fokus på norra Kalmar län

I riksdagen vill Vimmerbypolitikern stärka Kalmar läns förutsättningar och lägga fokus på Hultsfred, Vimmerby och Västervik. 

– Utbildningsfrågorna är ett politikområde som jag vill ägna mig åt. Vi behöver nämligen fler högskoleutbildningar som är kopplade till vår arbetsmarknad i länet. Nya vägar är en satsning som Campus Småland har drivit och den är så viktig och bra så den förtjänar verkligen en satsning och inte en avveckling. Regeringen hörsammade tyvärr inte länets socialdemokrater utan gav inte en krona till "Nya vägar" till utbildning 2017. Jag anser att det ska bli lättare att byta karriär från teoretisk inriktning till praktisk och tvärtom. Idag är det svårt att få behörighet att söka en yrkeshögskola om man läst ett studieförberedande program. Det måste förenklas. Vi behöver mer hantverkskunnigt folk i samhället. Alla kan ju inte var akademiker. Praktik på grundskolan och på gymnasieskolans alla program för att öka kontakterna mellan skolan och arbetslivet måste vi få till.

Hon vill även lyfta hållbarhetsfrågor och se ett mer intensivt arbete för att bli ett fossilfritt län 2030.

– Det finns mer att göra, inte minst på kommunnivå för att påskynda omställningen till ett mer förnybart energisystem. 

Avgörs i helgen

Den 7 oktober ska partistämman avgöra listans utformning. 

– Därefter är det dags för en offensiv valkampanj tillsammans med Anders Åkesson och de andra på vår riksdagslista. Slutligen avgör väljarna i länet den 9 september 2018.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt