Annons:

Västerviks kommunalråd på väg mot riksdagen

Västerviks kommunalråd Tomas Kronståhl går mot ett riksdagsmandat efter nästa val. Foto: Simon Henriksson

Västerviks kommunalråd på väg mot riksdagen

Västerviks kommunalråd Tomas Kronståhl ser ut att gå mot en riksdagsplats. Kronståhl är tvåa på Socialdemokraternas nomineringslista. Beslut fattas av stämman den 25 november.

Annons:

Valberedningen för Socialdemokraterna i Kalmar län presenterade sitt förslag till riksdagslista i dag. På listan är Tomas Kronståhl tvåa – vilket bör vara en garanti för en riksdagsplats. 

– Tomas har gjort ett väldigt bra jobb som kommunalråd i Västervik och åtnjuter stort förtroende bland medlemmar och allmänhet. Han kommer göra ett bra jobb som riksdagsledamot för oss, säger valberedningens ordförande Yvonne Hagberg.

Stridh högst upp

Listan omfattar totalt 35 personer som representerar hela Kalmar län. Listan toppas av Lena Hallengren, Kalmar, Tomas Kronståhl, Västervik, Laila Naraghi, Oskarshamn, Björn Petersson, Torsås och Nermina Mizimovic, Hultsfred. Från Vimmerby har Camilla Stridh störst chans med en sjundeplats. 

Det har varit ett mycket tufft jobb. Vi i valberedningen har intervjuat i stort sett samtliga nominerade. Vi har väldigt många mycket kompetenta personer som varit nominerade. Givetvis skulle vi ju vilja se betydligt fler av dessa i riksdagen efter valet, säger Yvonne Hagberg.

"Gedigen erfarenhet"

Kronståhl väntas ersätta Krister Örnfjäder i riksdagen.  

– Tomas har en lång och gedigen erfarenhet. Vid valet 2014 ledde han Socialdemokraterna till framgång vilket innebar att vi kunde bilda en ny, socialdemokratiskt ledd majoritet. Hans erfarenheter från det lokala kommer bli en stor tillgång för oss i riksdagsarbetet, både i länet och nationellt, säger Yvonne Hagberg.

Slutgiltigt besked om riksdagslistan fattas av Socialdemokraternas distriktskongress som äger rum lördagen 25 november i Oskarshamn.

De resterande Vimmerbypolitikerna på listan är Peter Högberg på plats 14, Daniel Nestor på plats 26 och Cissi Hammar på plats 29. Från Hultsfred finns även Lizette Wästerlund på plats 15. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt