Annons:

Riksdagskandidaten talade på KD:s höstfest

Jimmy Loord talade på Kristdemokraternas höstfest i måndags. Foto: Kristdemokraterna

Riksdagskandidaten talade på KD:s höstfest

Riksdagskandidaten Jimmy Loord talade på Kristdemokraternas höstfest under måndagen.
– Det pågår ett välfärdssvek. Vårdköerna växer, den psykiska ohälsan växer, polisen förmår inte utreda våldtäktsbrott mot barn, de mest utsatta får sin assistans indragen. Vi kristdemokrater vill vända det i ett välfärdslöfte om att återupprätta välfärden, sa Loord.

Annons:

Loord är KD:s förstanamn på riksdagslistan och uppvuxen i Mörlunda. Numera bor han i Nybro. I måndags besökte han Kristdemokraternas höstfest i Vimmerby där han bland annat tog upp partiets förslag om jobbskatteavdrag för barnfamiljer.

– Barnfamiljerna har släpat efter ekonomiskt. Vi vill införa ett särskilt jobbskatteavdrag för barnfamiljer, på 500 kronor per förälder som jobbar. Vi höjer också bostadsbidraget för barnfamiljer. För dem som vill få mer tid hemma med barnet vill vi införa en barnomsorgspeng på 6000 kr, berättade Jimmy Loord.

Vill se mer viltstängsel i länet

En annan fråga som Loord lyfte var behovet av mer viltstängsel i länet. 

– Jag vill också lyfta en lokal fråga. I Kalmar län har vi bara sju mil viltstängsel. Det är minst antal mil viltstängsel i hela landet, möjligen utom Gotland. Vi har också mest viltolyckor, omkring 2400. I Kronoberg har de som jämförelse 23 mil viltstängsel. Viltstängsel räddar liv. Om vi hade lika mycket som i Kronoberg skulle vi ha 1000 olyckor färre. Skadekostnaderna för en viltolycka är i snitt 91,000 kronor. Skulle antalet olyckor minska med 1000 skulle besparingen bli 91 miljoner kronor. Det skulle alltså löna sig att sätta upp viltstängsel. Jag har nu skrivit min första riksdagsmotion, som jag ska lämna in om ett år, säger Jimmy Loord. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt