Annons:

Nöjda vikarier gläder politikerna:

Att sommarvikarierna var nöjda gläder socialdemokraten Eva Berglund, som är ordförande i socialnämnden. Foto: Jakob Karlsson

Nöjda vikarier gläder politikerna: "Inte som förr om åren"

Semestervikarierna inom socialförvaltningens verksamhetsområde stormtrivdes på jobbet. Det visade en nyligen genomförd enkät.
– Vi är jättenöjda med det här, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i socialnämnden.

Annons:

250 sommarvikarier behövdes inom socialförvaltningens verksamhetsområde i Vimmerby. Samtliga av de som har svarat på en enkät har uppgett att de trivts mycket bra eller bra. 

– Genomgående är det väldigt positivt. Det verkar som att de har varit ett bra förberedande arbete, bra kommunikation och bra tydlighet, att få veta vem som är ens chef, vem som är ens handledare och så vidare. Det är väldigt viktigt när man tar in vikarier, att man vet vem man ska be om hjälp, säger Marie Nicholson (M). 

Det gör socialnämndens ledande politiker nöjda. 

– Många har sagt att de vill komma tillbaka till oss nästa år. Vi har hört från andra kommuner att det har varit kaosartat, men det har det inte varit här. 

Varför har ni lyckats så bra?

– Jag tror att man har lärt sig från tidigare år, att man har bättre förberedande arbete. Vi hade en utbildningsdag när nästan alla kom. Sedan är det tydliga strukturer. 

"Tagit mer ansvar"

Socialdemokraten Eva Berglund, som är ordförande i socialnämnden, tror också att vikarierna varit mer ansvarsfulla.

– Jag tror också att de människor vi har haft inne som vikarier känt ett ansvar. Det kanske har varit lite vacklande förr om åren, men det har vi inte alls märkt av. En stor eloge ska också den ordinarie personalen ha, de har tagit sig an dem, välkomnat dem och gett dem stöd.

Nu påbörjas arbetet inför kommande sommar. 

– Det finns självklart områden som kan bli bättre, men känner vi våra verksamhetschefer rätt så sitter de och analyserar det nu, säger Nicholson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt