Annons:

Landstingets prognos: 125 miljoner kronor plus

Landstingets prognos ser klart bättre ut. Nu beräknas ett ekonomiskt resultat på 125 miljoner kronor – en förbättring med 75 miljoner kronor sedan delårsrapporten efter april månad.

Annons:

Kostnadsutvecklingen i jämförelse med föregående är förhållandevis låg och lägre än den genomsnittliga för landets landsting och regioner vad gäller löner, köpt vård och läkemedel, skriver Landstinget i ett pressmeddelande. 

Arbetet med att minska beroendet av bemanningsbolag har varit framgångsrikt. Landstinget är ett av tre i landet som lyckats minska kostnaderna. Årsprognosen pekar på en minskning med nio procent i förhållande till förra året.

På kostnadssidan drar verksamheten över sina budgetar med totalt 220 miljoner kronor. De tre vårdförvaltningarna visar tillsammans ett underskott på 224 miljoner kronor, vilket vägs upp av att andra förvaltningar visar ett litet överskott.

De ökade kostnaderna balanseras till viss del av ökade intäkter, som beräknas bli 200 miljoner mer än budget. Det rör sig om skatteintäkter, kommunalekonomisk utjämning, statsbidrag och finansnetto som beräknas bli högre än budgeterat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt