Annons:

Moderaterna förändrar i nämnd – hon kliver in

Maria Lundmark kliver in som ersättare i socialnämnden. Foto: Moderaterna

Moderaterna förändrar i nämnd – hon kliver in

Moderaterna genomför en rad förändringar i socialnämnden. Morgan Esping lämnar sitt uppdrag, Sören Sjöholm blir ordinarie ledamot – och Maria Lundmark kliver in som ersättare.
– Jag gillar att vara med och tycka och jag vill kunna påverka, säger Lundmark i ett pressmeddelande.

Annons:

Lundmark är ny i politiken. Hon är 31 år gammal, bosatt i Vimmerby, trebarnsförälder och arbetar på behandlingshem.

– Det var min nyfikenhet på politiken som fick mig att ta steget till att bli medlem. Jag brinner extra mycket för arbete med människor och hoppas kunna använda mig av mina erfarenheter inom socialt arbete.

Gruppledaren Marie Nicholson är nöjd med tillskottet: 

– Maria har klivit in som frisk fläkt i gruppen och lyckades redan på första gruppmötet ändra vårt ställningstagande i en fråga. Hennes arbetslivserfarenhet och personliga engagemang kommer att bli en riktig tillgång för den moderata gruppen, säger hon. 

"Väldigt gott arbetsklimat"

Maria Lundmark blir alltså ny ersättare i socialnämnden. Morgan Esping lämnar sin socialnämnden, men kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige. Sören Sjöholm blir ny moderat ledamot i nämnden. 

Maria Lundmark är den sjätte unga kvinnan som kommer in ny på en plats i den moderata gruppen sedan valet 2014. Sedan tidigare har Hannah Gånge, Amanda Bloom och Linnea Fasth uppdrag i nämnder. Även Linda Ungsäter och Lena Larsson har hållit förtroendeuppdrag under mandatperioden men valt att lämna.

– Det är fantastiskt att vi lyckats så väl under den här mandatperioden med att få in yngre kvinnor i politiken. Man behöver en bra mix av åldrar och erfarenheter för kunna fatta goda beslut och just yngre kvinnor brukar vara de som är svårast att få att engagera sig. Jag känner att vi har ett väldigt gott arbetsklimat i den moderata gruppen nu med mycket respekt för att man deltar så mycket man kan utifrån sina egna omständigheter. Det är en förutsättning för att kunna locka människor med karriär och familj att lägga en del av sin tid på politiken, säger Nicholson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt