Annons:

FULLMÄKTIGE STOPPADE JAKOBSSONS INTERPELLATION

Pia Young (V) reagerade starkt på interpellationen från sverigedemokraten Anneli Jakobsson.

FULLMÄKTIGE STOPPADE JAKOBSSONS INTERPELLATION

Sverigedemokraten Anneli Jakobssons interpellation om ensamkommande barn stoppas. Fullmäktige låter inte interpellationen gå vidare.
– Kan vi komma överens om att riva den här? frågade en upprörd Pia Young (V).

Annons:

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade att stoppa interpellationen från Sverigedemokraternas Anneli Jakobsson, som vi skrev om tidigare i dag.

– När jag läste den här så gick jag i taket. Var är man på väg om man börjar prata om riktiga barn kontra icke-riktiga barn? Jag tycker att det tenderar det som sades på SD-stämman – om att vara människa eller inte. Jag föreslår att den här interpellationen inte tas upp, säger Eva Berglund (S). 

Hon fick medhåll av vänsterpartisten Pia Young. 

– Jag håller med Eva, jag reagerade väldigt kraftigt. Nu har jag lugnat ned mig lite, men jag tycker att man ska undersöka om den inte är diskriminerande eller kränkande. Får man vara det i den här salen? Det här är magstarkt och vi måste ta en diskussion om vad vi får göra och vad vi inte får göra. Var går gränsen? Riktiga barn... Jag håller med dig Eva, kan vi bara riva den här? frågade Pia Young fullmäktige. 

Lämnar in den igen

Kommunfullmäktige beslutade att inte låta interpellationen ställas. 

– Vi har en överenskommelse om hur vi ska bete oss och jag hoppas att alla ställer upp på det, sade Lennart Nygren från ordförandeplatsen. 

Till Dagens Vimmerby säger Anneli Jakobsson att hon kommer lämna in interpellationen på nytt. 

– Riktiga barn är upp till 16 år för mig, det är då man går i grundskolan. Det var kanske lite klantigt skrivet av mig, men jag kommer skriva om den och lämna in den på nytt, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt