Annons:

Kommunalrådet: ”Jag är jätteglad för det här”

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) ger tummen upp till regeringens besked. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet: ”Jag är jätteglad för det här”

Regeringen satsar på nya servicekontor i glesbygden och i förorter – och ett av dem placeras i Vimmerby. Kommunalrådet Helen Nilsson (S) jublar över satsningen.
– Jag är jättenöjd och jätteglad för det här. Vi har jobbat så många år för att få till det här, säger hon.

Annons:

Under eftermiddagen meddelade civilminister Ardalan Shekarabi (S) att regeringen satsar på tio nya servicekontor i landet. Kontoren placeras i särskilt utsatta områden och i glesbygden – och ett av dem hamnar i Vimmerby.

Senast den 30 juni 2018 ska ett kontor med verksamhet från Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten öppna. Framöver är det även aktuellt med verksamhet från Migrationsverket och Transportstyrelsen, enligt Helen Nilsson (S).

– Jag fick ett telefonsamtal från Ardalan där han sa att regeringen bestämt sig. Vi har fört diskussion med Ardalan länge och jag tror att det här är jättebra för våra invånare. Det är början på något.

 Många oklarheter

Kontoret kommer troligen att placeras i stadshuset. Hur många jobb och hur tillgängligt det kommer vara är ännu oklart.

– Det här är ett nytt besked och jag antar att regeringen tar kontakt med kommunen ganska snart och att vi kör igång det till sommaren. Under vägen kommer man pytsa in olika delar i det här och i framtiden tror jag att vi har tillbaka en hel del statlig verksamhet i Vimmerby. På sikt kommer det bli väldigt mycket. Jag är så nöjd över att vi kom med.

Varför valde regeringen Vimmerby?

– Det vet jag inte, men jag tror att våra samtal med Ardalan har gjort en hel del. Vi har legat på härifrån under lång tid och det har varit förskräckligt sedan Arbetsförmedlingen försvann. Vimmerby hade mycket från början och nu står vi helt utan. Det rimmar inte med en stad av Vimmerbys storlek.

Behövs den här typen av kontor?

– Ja, det gör det, det har försvunnit mycket från Vimmerby. Visst kan man åka till andra platser, men kan man springa förbi är det väldigt enkelt. Framförallt för våra yngre och äldre är det här jättebra.

Men sköter man inte den här kommunikationen digitalt i dag?

– Det kan man göra och det är bra att man kan göra det. Alla behöver inte besöka och det ger mer tid att ägna sig åt de som behöver. De som är äldre behöver personliga kontakter. Jag vet att man i dag inte mäktar med att söka bostadsbidrag och tror att det här blir jättebra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt