Annons:

Nu ska politikerna jobba med ungdomarnas frågor:

Nu ska politikerna arbeta med ungdomarnas frågor i en grupp. Det berättade Helen Nilsson. Foto: Simon Henriksson

Nu ska politikerna jobba med ungdomarnas frågor: "På deras intiativ"

Träffarna mellan kommunpolitikerna och unga Vimmerbybor har pågått länge. Nu ska en kvartett inom politiken jobba med ungdomarnas frågor – och besvara dem i maj nästa år.
– Det här är på initiativ av ungdomarna, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

"Unga möter beslutsfattare" är ett återkommande inslag i Vimmerby. Två gånger varje år träffas de ledande politikerna och elevråden på Astrid Lindgrens skola, Vimarskolan samt Vimmerby gymnasium för att diskutera. 

I november sågs de senast på Fabriken. 

– Då var det ett förslag att vi skulle gå vidare med ett antal punkter, säger Helen Nilsson. 

Nu har det gjorts. Kommunstyrelsen utsåg på tisdagen fyra representanter som ska jobba med ungdomarnas frågor. Från majoriteten är det Niklas Gustafsson (M) och Daniel Nestor (S). Från oppositionen kommer Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Ola Gustafsson (KD). 

Åtta frågor

Eleverna vill att politikerna svarar på hur de ser på bristen på datorer i skolorna, hur de tänker kring behovet av renovering av Idrottshallen, vad de tänker göra åt bostadsbristen samt vilka vilka möjligheter det finns att utöka busstiderna. 

Politikerna å sin sida önskar få svar på vad eleverna anser att kommunen ska göra för att öka tryggheten, vad kommunen behöver göra för att fler unga ska bosätta sig i Vimmerby, om det är rätt program och profiler som erbjuds på gymnasiet och hur eleverna vill att Prao ska utformas efter att det blir ett riksdagsbeslut. 

– Tillsammans ska de här fyra jobba med de här frågorna. Sedan ska det redovisas i samband med globträdsdagen i maj, säger Tomas Peterson (M).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt