Annons:

Kommunalrådet om storinvesteringen:

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) gläds åt BoKloks jätteinvestering i Gullringen. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet om storinvesteringen: "Glädjande"

Skanska investerar 250 miljoner kronor i sin BoKlok-fabrik i Gullringen. Det ska generera 50 nya jobb.
– Det är fantastiskt roligt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Näringslivet i Vimmerby kommun går på högvarv. På fredagen kom Skanska med beskedet att de investerar hela 250 miljoner kronor i sin fabrik i Gullringen. 

– Det är fantastiskt roligt och mycket, mycket bra. Att de ser positivt på sitt byggande och på sin framtid, det betyder mycket. Det är glädjande, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S). 

Rekordinvesteringen väntas generera 50 nya jobb. Produktionskapaciteten ökas med 50 procent. 

– Att det innebär nya jobb är glädjande, det behöver vi. 

Vad betyder det för behovet av bostäder?

– Vi håller på och jobbar upp bostadsmarknaden så att säga, så att alla kan få bostäder. Vi är rätt långt framme med detaljplaner och bostadsbyggande. Vi släpper Nossen, FB Bostad, snart Kohagen och så har vi Vimarhems byggnationer. Vi får ta det i ordning och bedöma tätorten först, för det är där efterfrågan är som störst. Skulle det visa sig att efterfrågan är stor i Gullringen eller på andra orter, så kommer byggnationen att komma dit också.

Ökar det här behovet?

– Behovet av bostäder finns i Vimmerby, det där vi har störst efterfrågan när man söker bostäder och villatomter. I ytterområdena finns ganska många tomter i dagsläget och jag tänker att det kommer röra på sig. Förutsättningarna ska bli bättre för att bo där man vill.

Tågstopp?

På 90-talet slutade Kustpilen att stanna vid järnvägsstationen i Gullringen. Den lila majoriteten har jobbat för att tåget återigen ska stanna i Gullringen – men hittills inte vunnit. 

– Frågan om tågstopp finns kvar hos oss, vi pratar om det när vi pratar infrastruktur och då pratar vi förbifart Gullringen. Just nu jobbar vi jättemycket med att få några pengar till järnvägen över huvud taget. Där är alla i länet eniga och det är en fråga vi jobbar stenhårt med. Kommer vi vidare så kommer frågan om tågstopp upp också, säger Helen Nilsson. 

– Frågan är på tapeten hela tiden. Men vi måste få järnvägen på fötter över huvud taget först. 

"Jättepositivt"

Näringslivet i Vimmerby kommun tycks må utomordentligt väl. En mängd företag nyanställer, investerar och gör fina vinster. 

– Näringslivet går bra och det är jättepositivt. Det är väldigt viktigt för Vimmerby kommun, säger Helen Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt