Annons:

Här är Lennart Nygrens jultal från gårdagens fullmäktige

Lennart Nygren höll jultalet på gårdagens fullmäktige. Arkivfoto: Linus Johansson

Här är Lennart Nygrens jultal från gårdagens fullmäktige

Fullmäktiges ordförande Lennart Nygren (S) avslutade årets fullmäktigesammanträden med ett jultal. Här nedan kan ni läsa det i sin helhet.

Annons:

"Jag vill börja med att tacka alla medarbetare inom kommunen och er politiker för den service som ges till våra kommuninnevånare. Tillsammans gör vi ett bra arbete som kommer alla till del.

Det är glädjande att befolkningen fortsätter att öka i kommunen.

Äntligen kommer nybyggnation av 16 lägenheter igång till våren 2018 på Rönnbärsgatan. Bostäder kommer att kunna byggas vid Nossen under hösten/ vintern 2018-19.

Flera detaljplaner kommer under 2018, Kohagen/Nybble, Blåsekulle samt flera förtätningstomter mfl. Detta innebär ytterligare möjligheter att öka vår befolkning.

Vi måste bli bättre på att marknadsföra alla tomter i våra kransorter, 100:- tomter.

Här finns flera industritomter klara för exploatering. Det är inga stora avstånd i vår kommun. Inom 20 minuter når man det mesta.

 

Vi ska vara stolta över hur snabbt vi kunde sälja alla tomter på Ceos-området. Södra Industriområdet tog 40 år innan sista tomten såldes. Här etablerar sig både befintliga företag i Vimmerby som nya för kommunen. Utan fyllnadsmassor från Krönsmon hade vi aldrig kunna bygga Ceos.

 

Näringslivet fortsätter att expandera. Under hösten har flera positiva signaler kommit, tex

Bergs timber, f.d. Setrasågen, vilket innebär att anställningarna tryggas.

BoKloks investering på 250 milj.kr för att öka produktionen i framtiden med 50% och med

ca 50 nyanställningar.

Ljunghälls firar 100 år som ett av kommunens största företag. Jag blev mycket glad när jag läste jubileumsskriften som kom förra veckan. Den visade på ett bra sätt hur många yrken det finns på företaget och vilken utbildning som behövs till dessa. Möjligheten till att avancera i företaget är bra.

Jag rekomederar alla föräldrar att tillsammans med sin ungdom som ska välja utbildningslinje till gymnasiet att läsa jubileumsskriften.

Det är viktigt att vi utbildar till de bristyrken som industrin har så att de kan vara kvar i kommunen och även expandera.

 

Kommunens rekordstora lån har vi under året lyckats amortera med över 100 miljoner kronor. Detta innebär en säkerhet inför framtiden om räntorna skulle öka. Det är också viktigt att ha ett låneutrymme för kommande större investeringar inom kommunkoncernen.

Dessa är Vimarhems nybyggnation av 45 nya lägenheter vid Kv. Pistolsmeden, Bondebygatan/ Storgatan, utbyggnad av särskilt boende vid Vidala i SödraVi och ny förskola i Vimmerby. Investeringar 2018 sker utan att ta upp nya lån. Planering pågår för ny byggnation på Kv. Granen där detaljplanen är klar.

 

Jag vill ta tillfället i akt att gratulera årets pristagare.

Lars Tell för sitt mångåriga arbete inom Smålands Countryklubb.

Förskolan Backsippan för sitt arbete med Grön Flagg, hållbarhetsfrågor.

Astrid Lindgrens Värld för sin byggnation av ny stugby i gammal stadsmiljö.

Möjligheterna till bra kommunikation mellan kommuninnevånare och kommunen har ökat genom SLUS-arbetet som kommer att fortsätta med ny näringslivschef och hans medarbetare.

Tack till er i kommunfullmäktige och nämnder som gjort att politikens arbetsmiljö förbättrats under året. Låt oss fortsätta på den vägen.

Vi ska vara stolta att vi är Vimmerbybor alla vi som bor i kommunen. Vi har närhet till allt.

Det är vi som är de bästa ambassadörena för vår kommun.

Jag vill önska alla kommuninvånare. 

EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

Lennart Nygren (S)

Ordförande i kommunfullmäktige".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt