Annons:

Här är MP:s listor till valet – hög placering för Vimmerbypolitiker

Ingmarie Söderblom, Jessica Rydell och Anna Bodjo får stort förtroende inför valet i höst. Foto: Miljöpartiet/Pressbild

Här är MP:s listor till valet – hög placering för Vimmerbypolitiker

Miljöpartiet de gröna har presenterat sina kandidater till riksdags- och landstingsvalet i höst. Från Vimmerby återfinns Caroline Axelsson på andra plats för valkretsen Vimmerby-Hultsfred.

Annons:

Ett ödesval väntar för Miljöpartiet i september. Partiet har haft det motigt i opinionen sedan valdagen 2014 – men har förstås en positiv inställning inför valarbetet.

I samband med partiets valkonferens på söndagen presenterades kandidaterna till riksdag och landsting. Caroline Axelsson, fullmäktigeledamot i Vimmerby, får ett stort förtroende.

"Det stora förtroendet för Caroline Axelsson (Storebro, Vimmerby) och Anna Bodjo (Västervik) är tydligt. Caroline är med sin placering på listan garanterad en ersättarplats i landstingsfullmäktige, och Anna blir ledamot", skriver MP i ett pressmeddelande.

– Jag är glad för det fortsatta förtroende som partiet har gett mig. Nu går vi in i valrörelsen på riktigt och jag ser fram emot många spännande diskussioner och debatter om hälso- och sjukvård och regional utveckling, säger Caroline Axelsson i pressmeddelandet.

"Behöver en stark grön rörelse"

Valkretsen i Vimmerby-Hultsfred toppas likt samtliga landstingslistor av Jessica Rydell från Kalmar. Tvåa är Caroline Axelsson och trea är Ursula Mueller, Hultsfred. Torben Lundholm, Hultsfred, finns också med på listan, men en bit längre ned.

Max Troendlé toppar listan till riksdagen. Bakom honom står Ingmarie Söderblom, Anna Bodjo, Alexander Franzén och Ursula Mueller.

– Sverige och världen behöver en stark grön rörelse. Vi behöver politiker som prioriterar miljön. Vi behöver politiker som står emot de krafter som vill hindra flyktingar att komma hit och som vill utvisa våra ensamkommande barn från Afghanistan. Vi behöver politiker som står rakryggade i sina principer om solidaritet och medmänsklighet. Jag är tacksam över att medlemmarna ser mig som en sådan politiker, säger Anna Bodjo.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt