Annons:

En brandbil på 200 000 invånare – nu vill Vimmerby hjälpa till

Vimmerby kommun och Mukono kommuns vänskap blir allt starkare. Nu vill Vimmerby kommun hjälpa kommunen i Uganda – eftersom det bara finns en brandbil och en ambulans på 200 000 invånare.
– Jag har tagit upp frågan med räddningschefen, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

Återigen är en delegation från Mukono på besök i Vimmerby. Kommunstyrelsen fick besök av delegationen i samband med sitt sammanträde på tisdagen. Då informerade man om situationen i Mukono – och det var uppgifter som chockade Vimmerbys politiker. 

I hela Mukono – en kommun med 200 000 invånare – finns bara en brandbil och en ambulans. Tidigare fanns två brandbilar, men en av dem har gått sönder.

Nu hoppas kommunstyrelsen kunna hjälpa sin samarbetskommun genom att skänka en brandbil.

– Jag har tagit upp frågan med räddningschefen Stefan Larsson. Det handlar om en brandbil med en stor tank som det är ett enormt behov av, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

"Mycket planer"

I den ugandiska kommunen finns också ett stort behov av sopbilar. 

– De behövs för att forsla bort det avfall som fortfarande slängs lite hur som helst, men de säger att det har blivit bättre, säger Helen Nilsson (S).

I Mukono finns också ett stort behov av vägar och gator och bostäder – ett problem Vimmerby också har.

– De håller också på med mycket planer eftersom de har stort behov av vägar och gator och både bostäder och annan byggnation. Borgmästaren försöker skapa planer för det för att få bättre ordning och struktur för hur det ska byggas och vad som ska ligga var. Det kan vi till viss del också känna igen oss i, säger Tomas Peterson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt