Annons:

Fler än två av tio fick vänta mer än 60 dagar på operation

Fler än två av tio fick vänta i mer än 60 dagar på operation. Foto: Pixabay

Fler än två av tio fick vänta mer än 60 dagar på operation

Sju av tio patienter fick i december komma till en specialistmottagning på något av länets sjukhus inom 60 dagar, nästan åtta av tio fick vänta högst 60 dagar på en operation.
Det visade den redovisning av tillgängligheten som presenterades vid landstingsstyrelsens senaste sammanträde.

Annons:

Tillgängligheten försämrades något vid samtliga akutmottagningar under december månad. I Oskarshamn var 88 procent av patienterna klara inom fyra timmar, i Västervik 84 procent och i Kalmar 71 procent.

Till barn- och ungdomspsykiatrin i länet fick i december 92 procent av patienterna en tid för ett första besök inom 30 dagar. 100 procent fick tid till fördjupad utredning eller behandling inom 30 dagar.

1177.se visar stora ökningar inom de olika invånartjänsterna. I slutet av förra året passerades 100 000-nivån över antalet länsbor som är anslutna till invånartjänsterna och antalet inloggningar ökade under 2017 med 61 procent. När det gäller Journalen rör det sig om en ökning med 106 procent.

Svårt att besvara samtal

1177 har under hösten haft svårigheter att besvara samtalen inom nio minuter. I december var det 46 procent av samtalen som kunde besvaras inom den uppsatta tiden.

Folktandvården redovisar en genomsnittlig väntetid i tidbok för allmäntandvård på 32 dagar, det vill säga tid till återbesök. Väntetiden fluktuerar mellan 23 och 46 dagar mellan de olika folktandvårdsklinikerna.

Det framgick av redovisningen av tillgängligheten inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen vid landstingsstyrelsen på måndagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt