Annons:

Nicholson: ”Jag är otroligt överraskad”

Marie Nicholson är Moderaternas toppkandidat i kommunvalet i höst. Foto: Simon Henriksson

Nicholson: ”Jag är otroligt överraskad”

Allt talade för att det sittande kommunalrådet Tomas Peterson skulle lägga vantarna om förstaplatsen på Moderaternas valsedel. Istället röstade medlemmarna fram Marie Nicholson.
– Jag är otroligt överraskad, säger hon.

Annons:

I går eftermiddag skrev Marie Nicholson ett pressmeddelande om att Tomas Peterson är Moderaternas förstanamn i kommunvalet i höst. Utkastet hade hon inte mycket användning för. Medlemmarna på mötet röstade istället fram Nicholson själv som partiets toppkandidat.  

– Jag är otroligt överraskad. Jag hade inte alls väntat mig att bli etta och känner mig väldigt hedrad och otroligt laddad. Jag har fått med mig bra människor och tror att det kommer bli jättebra. Det känns spännande och utmanande.

”Varit otroligt aktiv”

Marie Nicholson är förhållandevis ny i politiken i Vimmerby. Under den här mandatperioden har hon fått flera tunga uppdrag och hon är ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och vice ordförande i socialnämnden. Hon tog också en stor roll för Moderaterna i skolvalsdebatten.

– Jag är väl förberedd, jag har varit med i alla frågor och varit otroligt aktiv under den här mandatperioden. Jag har förberett mig mentalt och det känns inte som ett jättestort steg att ta.

Varför tror du att partiet valde dig?

– Det är svårt att säga, jag kan inte svara på varför människor röstar som de gör och Tomas och jag har arbetat som ett lag.

”Det får vi inte släppa”

Nicholson har sina rötter i Vimmerby med en mamma som är härifrån. Hon är uppvuxen i Mönsterås, har jobbat och studerat utomlands under många år och är bosatt i Tuna.

– Jag har varit jorden runt och arbetat utomlands i 15 år och när jag flyttade tillbaka till Sverige bosatte jag mig i Tuna. Sedan dess har jag varit politiskt engagerad och jag arbetar även som lärare på deltid.

Kommer valet av dig förändra partiets politik?

– Nej. Vi har arbetat som ett lag, så det blir ingen stor skillnad. Vi tycker att det är viktigt att det ska vara ordning och reda och vi måste hålla i driftkostnaderna, det får vi inte släppa nu.

Vad tror du om era chanser i valet?

– De är självklart goda. Kommer jobba jättehårt.

”Tycker att det är gott”

Moderaterna samarbetar med Socialdemokraterna under den här mandatperioden. Efter valet vill Marie Nicholson se en återgång till allianssamarbetet.

– Utgångspunkten måste vara ett allianssamarbete, men det måste fungera också. Jag sätter mig inte i ett sånt samarbete om det inte fungerar. Vi kommer samarbeta med de partier där vi ser att vi får igenom flest av våra frågor.

Hur är ditt samarbete med ledande centerpartister?

– Jag tycker ändå att det är gott.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt