Annons:

  • Ministerns fina beröm till Hultsfred och Makerspace: ”Skapar attraktionskraft”

    Infrastrukturminister Tomas Eneroth besökte Hultsfred under fredagen och passade på att besöka Makerspace och träffa väljare på gågatan. Foto: Ossian Mathiasson

  • Ministerns fina beröm till Hultsfred och Makerspace: ”Skapar attraktionskraft”

    Tomas Eneroth (S). Foto: Ossian Mathiasson

Ministerns fina beröm till Hultsfred och Makerspace: ”Skapar attraktionskraft”

I dag var infrastrukturministern Tomas Eneroth på plats i Hultsfred. Många grejer imponerade på honom, framför allt satsningen på Makerspace.
– Här i Hultsfred ser vi i verkligheten att det händer saker, säger Tomas Eneroth.

Annons:

Ministern besökte Makerspace och Hultsfreds gymnasium under sitt besök i Hultsfred. Han hann även med att gå ut på gågatan och prata med väljarna. 

– Det är jättekul att vara här. Jag kommer Växjö och gillar den ambition vi har i regeringen med att besöka alla landets kommuner. Det är det vi gör och jag tror aldrig att någon regering har gjort det tidigare, säger Tomas Eneroth till Dagens Hultsfred.

"Säger att de är glada"

Snart har de besökt alla kommuner och Eneroths nästa stopp blir Vilhelmina.

Hur kommer det sig att ni åker runt och besöker alla kommuner?

– Vi vill markera att vi finns och är hela Sveriges regering. Vi flyttar ut statliga jobb, startar nya verksamheter och ser till att det finns nya utbildningsmöjligheter, inte minst i Hultsfred som har en yrkeshögskola. Det ger resultat, vi skapar jobb och har en låg arbetslöshet säger Eneroth.

På alla ställen har politikerna sagt att det byggs bostäder och att arbetslösheten har sjunkit.

– De säger att de är glada för att vi satsar på ökad statlig service och utbildningsmöjligheter. Det finns hopp och framtidstro på många ställen och när man ser Makerspace så blir man optimistisk.

"Reklamfilmen var underbar"

Det är just satsningen på Makerspace som han slås av och blir mäkta imponerad av under sitt besök.

– Då får man fler ben att stå på som kommun och det kommer skapa attraktionskraft. Man vågar göra en femårig satsning för att öka teknikkunskaperna. Det är helt nödvändigt att skapa strategiska möjligheter i Hultsfred vid sidan av besöksnäringen som är stark i både Vimmerby och Hultsfred.

Han fick även se Hultsfreds kommuns reklamfilm för första gången och blev positivt överraskad.

– Den var helt underbar. Det var fantastiskt kul att se, jag har inte sett den tidigare, säger han och delar ut lite extra beröm till Hultsfred.

– Det känns som att Hultsfred är på gång. Det är viktigt att ge den bilden utåt också. Folk vill se en kommun som satsar och för investeringar. Här i Hultsfred ser vi i verkligheten att det händer saker. Det skapar hopp och framtidstro. Får vi bara fortsätta regera nu när vi har vänt Sveriges ekonomiska utveckling så kommer det bli ännu bättre.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt