Annons:

”När blir det möjligt att besöka hälsocentralen digitalt?”

Landstingsalliansen skriver i sin interpellation att de vill se primärvården i Kalmar län öppna upp för digital direktkontakt. Foto: Jakob Karlsson

”När blir det möjligt att besöka hälsocentralen digitalt?”

När privata företag började erbjuda digitala direktkontakter med vården följde flera län i Sverige utvecklingen. I en interpellation skriver Alliansen i landstinget att de vill se Kalmar Län göra samma sak.

Annons:

Digitala direkta kontakter med vården blir allt vanligare i Sverige. Först ut var privata företag som Kry och Min Doktor, men nu börjar även landsting runt om i Sverige öppna för digital kontakt med primärvården. Patienter kan nu få digitala vårdbesök i bland annat Jönköping, Västra Götaland och Östergötland. Men inte i Kalmar Län.

"Samma möjlighet ska ges i Kalmar Län"

I en interpellation till landstingsstyrelsens ordförande skriver Alliansen i landstinget att de vill att samma möjlighet nu ska ges i Kalmar Län. Invånarna i Kalmar Län blir i stället hänvisade till de privata alternativen så som Kry. I interpellationen skriver Alliansen att de privata alternativen är bra, men att bristen blir att patienter inte kan få vård kopplad till sin egen hälsocentral. Då får patienter doktorer som inte har tillgång till journalerna vilket begränsar värdet av besöket.

Alliansen ställer följande frågor till landstingsstyrelsens ordförande: 


– När kommer medborgarna i Kalmar Län få möjlighet till digital första kontakt med den offentliga primärvården i länet?

– Hur ser planeringen ut för att möjliggöra denna service till medborgarna?

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt