Annons:

SD-motion om att införa äldrepedagoger avslås

Sverigedemokraterna, med Anneli Jakobsson i spetsen, föreslås få sin motion gällande äldrepedagoger avslagen. Foto: Simon Henriksson

SD-motion om att införa äldrepedagoger avslås

Sverigedemokraterna har lagt en motion om att införa äldrepedagoger på Vimmerby kommuns äldreboenden. Förslaget från kommunstyrelsen är att motionen ska avslås.

Annons:

”Äldrepedagoger är en relativt ny yrkesroll inom äldreomsorgen men som är på stark frammarsch. Man arbetar hälsofrämjande och fokuserar på det sociala innehållet. Några av arbetsuppgifterna som äldrepedagogen kan ha är att ordna aktiviteter, vara lyhörd för den äldres önskan och göra det lilla extra så det blir en guldkant i tillvaron, skapa nätverk, vara anhörigstöd m.m. Pedagogen har kunskap om de äldres hälsa, åldrande och pedagogik”, skriver Sverigedemokraterna i sin motion.

SD vill att det beslutas om att införa äldrepedagoger på Vimmerby kommuns äldreboenden och att en utbildning lämpligen förläggs på Campus i Vimmerby.

Men från kommunstyrelsens sida håller man inte alls med och därför föreslås kommunfullmäktige att avslå motionen. Det hänvisas till att äldrepedagog är en yrkesgrupp vars utbildning för närvarande har upphört.

– Dessutom finns det andra kategorier som utför de bitar som SD tycker att äldrepedagogerna ska utföra, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt