Annons:

Vimmerbypolitikern får valberedningens förtroende

Daniel Nestor föreslås bli ny ordförande för SSU Kalmar län. Foto: Pressbild

Vimmerbypolitikern får valberedningens förtroende

Valberedningen har presenterat sitt förslag på ny ordförande för SSU i Kalmar län. Det blir Vimmerbypolitikern Daniel Nestor, som redan tidigare deklarerat sin kandidatur.

Annons:

Tidigare i år aviserade Tove Jansson att hon inte tänkte ställa upp för omval. Då gick Vimmerbypolitikern Daniel Nestor, som också är ordförande för partiet i Vimmerby, ut med att han kandiderar till posten som ordförande för SSU i länet.

Nu har valberedningens förslag kommit – och Nestor föreslås bli ordförande.

– Valberedningen är nöjd med förslaget. Vi föreslår en styrelse med geografisk bredd som tar fäste på både ålder, bakgrund och kön. Det är en bra blandning av äldre och nya förmågor. Det här är en styrelse som kommer säkra valvinst åt Socialdemokraterna, säger valberedningens sammankallande Klara Linder.

Daniel Nestor säger så här i ett pressmeddelande:

– Jag kommer alltid kämpa för ett samhälle som grundar sig i demokratins ideal, där alla har rätt att leva fria och jämlika liv oavsett ålder, kön, etnicitet eller sexuell läggning. Alla människor har lika värde i vårt gemensamma samhälle. Det kämpar jag för varje dag, året om, säger han.

Ingen av de övriga som föreslås ta plats i styrelsen är från Vimmerby eller Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt