Annons:

Kommunalrådet kommenterade VH:s uttåg privat:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) tycker inte att det var lämpligt att han kommenterade VH:s uttåg privat.

Kommunalrådet kommenterade VH:s uttåg privat: "Var inte lämpligt"

I lördags tog Vimmerby Hockeys säsong slut mot Visby/Roma. Kommunalrådet Tomas Peterson (M) valde att kommentera en artikel om uttåget där han ställde föreningar mot varandra. Han skrev under den med "privat".
– Det var inte så lämpligt, säger han.

Annons:

Ishallsfrågan har varit omdebatterad under lång tid i Vimmerby. Ishockeyförbundet har ställt krav på en upprustning av den befintliga hallen – annars kan klubben kastas ut ur division ett.

Efter lördagens blytunga nederlag mot Visby/Roma tog klubbens säsong slut. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) valde att kommentera en av Dagens Vimmerbys artiklar efter matchen.

"Bra jobbat, men man måste ända in i mål för vinst. Kanske viktigare satsa på Vimmerby Ryttarförening, Rumskulla GOIF, Gullringen, Tuna, FBSK osv än att lägga 20 miljoner på ishallrenovering? 

Tomas Peterson

privat". 

En kommentar som väckt reaktioner på sociala medier.

– Jag tycker att det är en privat åsikt, men håller med om att man inte kan vara privat i den roll som jag har, säger Tomas Peterson (M). 

Var det lämpligt av dig?

– Nej, det var inte så lämpligt.

Hur resonerade du?

– Jag fick ett infall och det var mindre lämpligt.

Man kan tolka din kommentar som att VH behöver gå upp i Hockeyallsvenskan för att det ska hända något med ishallen. Ska man inte få en hall godkänd för division ett?

– Så tycker jag inte. Det här är för att markera att det finns prioriteringar som måste göras och många är viktiga. Tjejidrott, till exempel ridhuset, är viktigt. Hockeyn får redan väldigt mycket och vi lägger väldigt mycket på dem. Det är de värda, men har man det svårt så blir det knepigare.

Vad är det VH får, som du tänker på?

– Det är ishallen, den gör vi kraftig förlust på. Det krävs ett stort skattetillskott för att driva ishallen. Men det är sådant som vi har valt att satsa på. 

Ska anläggningsfrågan styras av sportliga resultat?

– Det tycker jag inte, det måste vara andra överväganden som styr det, men det sportliga resultatet vägs också in. Det ställs ju högre krav ju högre upp man ligger och det behöver man möta upp.

"Väldigt liten risk"

Tomas Peterson (M) ser det inte som någon större risk att klubben kan kastas ut ur division ett.

– Jag ser det som en väldigt liten risk för vi kommer förmodligen möta upp det. Vi ska diskutera det på arbetsutskottet i morgon och sedan kommer det tillbaka, så det kanske kan vara uppe på kommunstyrelsen i början av april. Sedan tar vi det till kommunfullmäktige. Men det måste vägas ihop med övriga investeringar och satsningar. Men som svar på din fråga ser jag en väldigt liten risk för det.

Kommer ni kunna möta förbundets krav inom kort?

– Inte inom kort, men att klara kraven genom en rink först och främst. Sedan är det en del runt omkring, med omklädnignsrum och så vidare som också måste göras.

Hur ser du på arbetsmiljön i ishallen?

– Det är inte bra och det måste vi ta med i vågskålen. Vi kan inte bara utvidga själva isytan utan ska man göra något ska man göra allt samtidigt och då handlar det om att man måste byta sarg och plexiglas också.

"Vi behöver prioritera"

I sin kommentar valde Tomas Peterson att ställa Vimmerby Hockey mot flera andra föreningar, däribland Rumskulla GoIF och Vimmerby Ryttarförening.

– Det var ett exempel, det finns sådana föreningar som har stora behov och som har haft önskemål om investeringsstöd, jag ville visa på att det finns inom olika discipliner och på landsbygden.

Går det att jämföra Rumskulla GoIF med Vimmerby Hockey?

– Det är så att vi behöver prioritera. Är det Rumskulla, Djursdala eller någon annan eller ishockeyn man ska satsa på? Det är en fråga vi har.

Du tycker att det är viktigare att satsa på de föreningar du nämner?

– Nej, det tycker jag inte. Jag menar att man måste väga dem mot varandra, det är det jag vill framföra.

Varför ska VH ha sämre förutsättningar än de klubbar de tävlar mot?

– Det ska de inte ha. Men det beror på att vi har haft eftersatt underhåll i många år. Det vill vi rätta till.

"Det är tråkigt"

Moderaterna har som parti inte tagit ställning i ishallsfrågan, enligt Tomas Peterson.

– I morgon får vi kalkyler och beräkningar på vad som behöver göras för att klara av att möta förbundets krav. Vi har inte tagit ställning politiskt, men det gör vi inom kort.

Hur ser du på att VH:s säsong tog slut i lördags?

– Det tycker jag är tråkigt. Det hade varit roligt om de gått längre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt