Annons:

S i Vimmerby:

Socialdemokraterna tar avstånd från Tomas Petersons (M) uttalanden om ishallen.

S i Vimmerby: "Tar avstånd från Moderaternas åsikt om ishallen"

Socialdemokraterna tar avstånd från Tomas Petersons (M) kommentarer om ishallen i Dagens Vimmerby. Det meddelar partiet i ett uttalande.

Annons:

Det var i en kommentar till en artikel om att Vimmerby Hockey åkt ut mot Visby/Roma i lördagens play off-spel till Hockeyallsvenskan som kommunalrådet Tomas Peterson (M) skrev: 

"Bra jobbat, men man måste ända in i mål för vinst. Kanske viktigare satsa på Vimmerby Ryttarförening, Rumskulla GOIF, Gullringen, Tuna, FBSK osv än att lägga 20 miljoner på ishallrenovering? 

Tomas Peterson

privat". 

Tomas Peterson utvecklade sedan sitt resonemang och ansåg att hans kommentar inte var lämplig. 

Nu väljer majoritetspartnern Socialdemokraterna att ta avstånd från hans uttalande.

"Vi socialdemokrater tar helt avstånd från de idéer kring ishockeyhallen som moderaternas ledare Tomas Peterson ger uttryck för i Dagens Vimmerby. Vi tycker inte att man kan ställa föreningarnas behov mot varandra då de har vitt skilda verksamheter och behov utifrån sina olika förutsättningar", skriver partiet i ett uttalande.

"Inväntar underlag"

Socialdemokraterna skriver vidare att man inväntar underlag för att kunna fatta beslut om "de nödvändiga investeringar som måste göras i den befintliga ishallen".

"Vi kommer också se till att den förstudie, som föreningarna gör, som är på gång får kommunalt stöd. Vi är medvetna om att Vimmerby behöver en ny idrottshall och en Ishockeyhall som håller måtten", skriver Socialdemokraterna.

Partiet skriver att man under mandatperioden gjort flera satsningar på föreningslivet.

"Under mandatperioden har vi drivit på nybyggnationen av omklädningsrum i Frödinge. Vidare så vill vi se till att de nya friidrottsbanorna i Södra Vi får ett stöd och vi har under mandatperioden färdigställt konstgräset på Ceos.Under den kommande mandatperioden kommer vi socialdemokrater föra samtal med föreningslivet i kommunen om vilka behov och önskemål som finns. Vi är medvetna om att föreningslivet är en viktig del av kommunens utveckling och attraktionskraft". 

Här kan ni läsa artikeln med Tomas Peterson (M).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt