Annons:

Högberg: ”Fortsätter med flytten ändå”

BUN:s kovändning förändrar inte beslutet att flytta fritidsverksamheten från Fabriken så fort som möjligt. Foto: Simon Henriksson

Högberg: ”Fortsätter med flytten ändå”

Barn- och utbildningsnämnden ville snabba på flytten av fritidsverksamheten från Fabriken. Nu har nämnden ångrat sig – men Fabriken lär flyttas redan i december ändå. – Det tror jag, säger ordföranden Peter Högberg (S).

Annons:

Tanken var att Fabriken skulle byggas om till förskola för kommunens asylsökande. I förrgår lämnade BUN besked om att man hellre hyr in nya paviljonger fram till dess att en helt ny förskola står klar 2018.

Förändringen påverkar inte Fabrikens flytt.

 – Alla är inställda på att flytten ska göras och det finns en bred politisk enighet att integrera de här verksamheterna. För min del handlar det om att vi tagit ett politiskt beslut.

Vad kommer det bli av Fabriken?

– Jag tänker inte spekulera i det. Det finns en styrgrupp för lokaler med tjänstemän och jag misstänker att frågan går dit nu. Det har funnits en diskussion om att flytta hem verksamheter som hyr lokaler externt. Det kanske man tittar på nu igen?

”Inte inblandad i beslutet”

En påskyndad flytt av Fabriken har varit ett av argumenten för att låta de uppsagda kulturpedagogerna lämna sina tjänster redan den 1 januari – trots att kommunen betalar ut löner i många månader till.

– Det beslutet har tagits av personalavdelningen. Det är inte jag inblandad i. När man arbetsbefriar någon är det rätt vanligt att man får gå hem i förtid.

Är det rätt att göra så?

– Det beror på. Hur bra mår man när man är uppsagd och vilket jobb kan man göra under de månaderna? Det kanske är bättre att söka ett nytt jobb, men en del kan säkert köra 110 procent hela vägen. Från ett kommuninvånarperspektiv kan jag förstå att man vill att man kör hela vägen, men det är en avvägning mellan det och arbetsgivarperspektivet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt