Annons:

Vill tillbaka till fullmäktige – liberala politiker begär återinträde

Både Börje Forss och Johan Rosén begär återinträde i kommunfullmäktige. Foto: Pressbild

Vill tillbaka till fullmäktige – liberala politiker begär återinträde

Liberalernas stol i kommunfullmäktige har gapat tom en längre period. Men nu vill både Börje Forss och Johan Rosén tillbaka.
– Det ligger i fullmäktiges och Länsstyrelsens hand, säger Johan Rosén (L).

Annons:

Att kalla Liberalernas tid i kommunfullmäktige den här mandatperioden för kaosartad är inte att överdriva. Först avgick Börje Forss, sedan Johan Rosén och därefter Mari Sellin. Fjärdenamnet Jimmy Alexandersson satt sedan en tid – innan han valde att byta till Centerpartiet.

Ett kort tag satt han kvar på Liberalernas mandat – men valde sedermera att lämna sin plats. 

Därefter har Liberalerna inte representerats alls i fullmäktige. 

Den rutinerade politikern Börje Forss vill tillsammans med Johan Rosén ändra på det. Båda har begärt återinträde i fullmäktige.

– Det trodde jag inte för ett tag sedan, men vi har försökt under hela hösten att samordna oss. I januari kunde vi till slut konstatera att det fanns en kompromisslösning. Nu har jag accepterat att bli ordförande och att återvända. Vi kommer tillbaka med en vallista efter den turbulens som har varit, säger Johan Rosén (L). 

"Hade helt olika syn"

Frågan ligger dock inte i deras händer. 

– Både jag och Börje har begärt detta och lämnat in en skrivelse. Men det ligger i fullmäktiges och Länsstyrelsens hand. 

Lösningen, som Liberalerna vill se, är att Börje Forss blir förste ersättare och Johan Rosén andre ersättare. I nuläget innehas mandadet av Jan Söderlund, som inte har för avsikt att representera partiet.

– Jag anar att Länsstyrelsen kommer att ha vissa problem, men vi försöker göra det rätta av situationen. 

Hur ser du på den här mandatperioden ur Liberalernas synvinkel?

– Jag kan bara konstatera att fram tills dess att jag var med så gjorde vi ett fullgott arbete. Alla politiker bidrar på sitt vis, men vi har bidragit oerhört mycket genom att se till att kommunen inte gick fram med en budget under ett år som inte var någon korrekt budget. Sedan är vi det parti som har lämnat in bland de mesta förslagen. Vi ska inte skryta, självklart har vi haft våra problem, men nu har vi en kompromiss.

Varför har det blivit så här för Liberalerna?

– Vi hade helt olika syn på hur vi behandlar ekonomi och hade stora problem att acceptera konsekvenser av bland annat invandringspolitiken. Men nu har vi enats om en kompromiss och har ett digert program där vi går fram lösningar för kommunen.

Mer om Liberalernas program inför valet kommer senare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt