Annons:

Alla partier ställde sig bakom centermotion mot rasism

Alla partier ställde sig bakom motionen om rasism. På bilden Gudrun Brunegård (KD), Ingela Nilsson Nachtweij (C), Niklas Gustafsson (M), Anneli Jakobsson (SD) och Kjell Jakobsson (SD). Foto: Simon Henriksson

Alla partier ställde sig bakom centermotion mot rasism

Vimmerby kommun ska ta fram en policy mot rasism och främlingsfientlighet och en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Alla fullmäktiges partier ställde sig bakom motionen från Centerpartiet i måndags kväll.

Annons:

Det blir ovanligt enkelt för Centerpartiet att få igenom en motion. Varenda fullmäktigeparti ställde sig nämligen bakom Centerpartiets motion om att kommunen ska ta fram en policy mot rasism och främlingsfientlighet och att kommunen ska ta fram en handlingsplan mot våldsbejakande extremism redan i måndags kväll.

– Det är en väldigt viktig fråga att lyfta, framför allt med tanke på Astrid Lindgrens inställning i frågan, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

Gudrun Brunegård var nöjd med Centerpartiets motion. 

– Det är viktigt att vi som folkvalda inte backar för terroristiska hot. 2006 var det en orolig känsla i staden med anledning av de nynazistiska uttryck som fanns. Då gjorde alla partier en gemensam manifestation. Det är viktigt att vi har en policy som alla kan luta sig emot och en handlingsplan som alla kan känna sig trygga med. 

Motionen kommer att lämnas in till kommunstyrelseförvaltningen och kommer närmast att tas upp i fullmäktige i december. Men redan nu har alla partier alltså skrivit under den.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt