Annons:

KD laddade inför valet med vårfest

Christina Sorsa talade på Kristdemokraternas vårfest. Här mottar hon blommor av Gudrun Brunegård. Foto: Kristdemokraterna

KD laddade inför valet med vårfest

I vanlig ordning firade Kristdemokraterna i Vimmerby in våren med en årsfest. Årets gästtalare var Christina Sorsa.

Annons:

Vårfesten var något av en upptakt inför valrörelsen. 

– Äldreboendegaranti för att bryta äldres ensamhet och 800 nya läkare till primärvården för att förbättra den nära vården. Det var några viktiga besked i Kristdemokraternas vårbudget. Kristdemokraterna har lång tradition med att värna äldres rättigheter och värdighet. Sjukvården är ett annat styrkeområde, efter alla år med först Alf Svensson och sedan Göran Hägglund som partiledare. Ebba Busch Thor fullföljer traditionen, säger Gudrun Brunegård i ett pressmeddelande.  

Medverkade gjorde också Christina Sorsa som presenterrade sitt företag. 

"Har stor tillförsikt"

Kristdemokraterna har laddat upp inför valet med en studiecirkel: 

– Den studiecirkel som KD Vimmerby anordnade under våren, blev en sådan succé att vi fick lägga till två samlingar utöver de fyra som var planerade från början. Studiecirkeln var bra för teambildningen, men också för att flera av våra nya medlemmar skulle få chans att sätta sig in i partiets politik och forma vårt kommunala valprogram, säger Ola Gustafsson, gruppledare i kommunen.

Gudrun Brunegård:

– Vi har stor tillförsikt inför valet. Intresset från väljarna är stort och när det är valår får alla partier chansen att berätta om sina förslag på lika villkor. Stefan Löfven får lika mycket tid som Ebba Busch Thor. Det är en fördel för de mindre partierna, som annars sällan får chans att utveckla sina förslag.

 

 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt