Annons:

Kommunalrådet om ishallen: ”En stor publikidrott”

Det stora publikintresset är en av anledningen till att kommunstyrelsen satsar elva miljoner på att rusta upp ishallen. Foto: Linus Johansson

Kommunalrådet om ishallen: ”En stor publikidrott”

I dag fattade kommunstyrelsen beslut om att satsa elva miljoner kronor på Vimmerby Ishall. Kommunalrådet Tomas Peterson menar att beslutet ”känns helt rätt”.

Annons:

Ishallen i Vimmerby har inte varit godkänd för spel i Hockeyettan – och hockeyförbundet har höjt tonen mot Vimmerby Hockey som under de senaste säsongerna behövt dispens för anläggningen.

Nu väljer kommunen att agera och i dag tog en enig kommunstyrelse beslut om att investera 11,2 miljoner kronor. Pengarna går främst till att ordna så att isytan får korrekta mått och byta ut det farliga glaset runt rinken.

Tanken är att förändringen ska vara klar till säsongen 2019/2020. Pengarna tas ur investeringsbudgeten för 2019. Driftkostnaderna kommer att sjunka med 120 000 kronor om året efter ombyggnationen – men det är än så länge oklart vad det kommer innebära i ökade driftkostnader. Klart är att det förstås tillkommer avskrivningar på en halv miljon kronor om året.

Avvaktar med nästa etapp

Tre förslag fanns på bordet och kommunen väljer mittenalternativet.

– Nästa etapp med fler sittplatser och ombyggnad av sittplatser avvaktar vi med. Vi vill se utredningen om en multiarena först. Vi har tagit det här beslutet i samförstånd med hockeyföreningen och träffat dem, säger Helen Nilsson (S).

Vimmerby Hockey kommer behöva dispens för säsongen 2018/19. Något sådant beslut har ännu inte fattats.

– Men nu finns det ett beslut och en plan och det har helt enkelt varit så eftersatt underhåll att hallen inte håller måttet för hockeyspel i Allsvenskan och Hockeyettan. Ishockeyn är en stor publikidrott och det är 1 000 personer per match. Det är viktigt att vi har den möjligheten med hockeyn och det känns helt rätt, säger Tomas Peterson (M).

Moderaten Magnus Gustafsson ville att finansieringsdelen skulle vara mer tydlig innan ett beslut togs och lade en protokollsanteckning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt