Annons:

Kommunalrådet replikerar:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) kallar centerutspelet för en insinuation.

Kommunalrådet replikerar: "Insinuerar att vi vill lägga ned förskolor"

Centerpartiet tycker att det är en märklig tågordning att lägga skattemedel på projektering av en väg innan detaljplan vunnit laga kraft. Kommunalrådet Tomas Peterson (M) håller inte med.
– Vore märkligt om man inte skulle jobba med det, säger han.

Annons:

Det handlar om den tilltänkta förskolan i Skyttehagen. Ett igångsättningsbesked om projektering av ny väg där togs den 10 april i kommunstyrelsen. 

Något Centerpartiet kritiserar via en debattartikel av Ingela Nilsson Nachtweij. 

"Vi tycker också att det är en märklig tågordning att lägga skattepengar på projektering av en väg innan detaljplanen vunnit laga kraft och innan kommunfullmäktige har beslutat om att bygga en förskola i VOK-skogen", skriver hon.

Något kommunalrådet Tomas Peterson verkligen inte håller med om.

– Det handlar inte om något speciellt beslut, utan är ett vanligt igångsättningsbesked. Vi har börjat planera och projektera och det gör vi i alla sammanhang när något ska byggas och jobbar med en detaljplan, säger han.

Ska man inte invänta något beslut i fullmäktige?

– Vi är en enig majoritet, så jag ser inget kontroversiellt med det. Snarare vore det märkligare om man inte jobbade med det. Inom majoriteten är vi överens och även om vi inte styr kommunen gemensamt, så är vi överens. 

Samtidigt säger Peterson (M) att han inte kan garantera något efter höstens val.

– Nej, det kan jag ju inte. Jag vet inte vilka ledamöter det är i varken Socialdemokraterna eller Moderaterna, men som det ser ut i dag. 

"Märkligaste av allt"

Kostnaden för en projektering av vägen ligger på ett antal hundratusen kronor.

– Men det är inget konstigt alls, det är helt okontroversiellt. Det finns ett stort och akut behov av en ny förskola och vi ser ingen anledning till något annat.

I debattartikeln skriver även centerpartisten och oppositionsrådet så här: "Vi tror att skälet till att Moderaterna och Socialdemokraterna vill bygga en stor förskola är att snarast kunna stänga andra mindre fullt fungerande enheter. Driftkostnaden för stora nya enheter blir dyr vilket innebär mindre resurser för verksamheten. Det drabbar barnen". 

– Det är det märkligaste av allt, att man insinuerar att vi vill lägga ned förskolor eller små enheter. 

Har det inte diskuterats?

– Det har aldrig varit på tal. Sedan finns det nog skäl för det, en del är både orationella och olämpliga enheter i hyreslägenheter. Barnen skulle må bättre av något annat.

Kan du ge något exempel?

– Inte så här på rak arm, men det är vad vi har sagt. 

Så då finns det ju ändå tankar på det?

– Inte på att lägga ned. Det här handlar om att flytta inom staden. Känslan jag får är att hon menar förskolor utanför staden och det finns inte med i diskussionerna över huvud taget. Det finns ingen grund för det alls, det är helt taget ur luften.

Tomas Peterson menar att Centerpartiet på ett fult sätt försöker benämna området på ett annat sätt också.

– Jag reagerar på att de kallar det VOK-skogen. Det är ingen VOK-skog. Det är ett sätt att vrida tankarna åt fel håll. Det heter Skyttehagen och inget annat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt