Annons:

Kommunalrådet om V:s passning:

Tomas Peterson (M) är glad över att Vänsterpartiet inte vill höja skatten.

Kommunalrådet om V:s passning: "Glad att man inte vill höja skatten"

Skattesatsen i Vimmerby kommun har blivit omtalad sedan den höjdes under krisåren. Tomas Peterson (M) är inte längre säker på att det kommer gå att sänka den.
– Inte säkert vi sänker, säger han.

Annons:

Vänsterpartisten Jacob Kant säger att hans parti inte har för avsikt att höja skatten och markerar att det är Moderaterna som har gjort det.

– Min privata uppfattning, men också bland många i kommunen och partiet, är att borgarna har höjt skatten tillräckligt. Vi har hög skatt som det är och vi förespråkar inte höjd skatt för sakens skull. Vi tycker att skatten är hög nog och vet vilka som har satt den, säger Jacob Kant (V).

Tomas Peterson tycker att det är ett aningen märkligt uttalande.

– Det var en gemensam skattehöjning som gjordes mellan socialdemokrater och moderater. Men jag blir glad av att Vänsterpartiet inte vill höja skatten. Vi vill komma ned på den undre halvan i länet under mandatperioden, säger kommunalrådet.

"Kan bli resultatet"

Han ser fortfarande möjligheter att kunna göra det fast att det är finanssidan som främst räddar upp ekonomin. 

– Så är det, men det ger också utrymme för att kunna få en bättre nivå i framtiden. Sedan är det inte säkert att vi sänker, det kanske är andra som höjer sin. Det är lite tanken med det resonemanget.

Att Vimmerbys skattesats förblir oförändrad?

– Det kan bli resultatet, men vi vill gärna sänka den absolut.

Har den höga skattesatsen påverkat något känner du?

– Det framförs då och då, inte minst i samband med vår näringslivsranking om inte annat, där den kommunala skatten är en faktor. Annars kan jag inte påstå det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt