Annons:

Nilsson om kritiken: ”Varit ett jättearbete i kommunen”

Kommunalrådet Helen Nilsson håller inte med majoritetskollegan Tomas Peterson (M). På bilden från tisdagens invigning syns civilminister Ardalan Shekarabi. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson om kritiken: ”Varit ett jättearbete i kommunen”

Majoritetskollegan Tomas Peterson (M) tycker att det finns bättre saker att lägga pengar på än servicekontoret i Vimmerby. Kommunalrådet Helen Nilsson hyllar dock satsningen.
– Går man inte till handling spelar det ingen roll vad man tycker eller säger, säger hon.

Annons:

I tisdags invigdes Vimmerbys nya servicekontor som innebär att en del statlig service återvänder till kommunen. Regeringens satsning föll inte direkt moderata kommunalrådet Tomas Peterson i smaken:

– Jag kan tycka att det är en lite konstig prioritering av Socialdemokraterna och hade velat se en satsning på järnvägen istället, sa Peterson till Dagens Vimmerby.

"Man börjar här"

Majoritetskollegan Helen Nilsson reagerar såhär på kritiken:

– Det håller jag inte med om. Man börjar här och sedan utvidgar man. Har man börjat här så är det lättare att fortsätta sedan. Alla partier använder en massa fina ord, men går man inte till handling så hjälper det inte vad man tycker eller säger. Vi har gått till handling och jag är så nöjd med att det bara tog ett halvår från beslutet till att vi öppnar här. Nu har vi verkställt en av de saker vi lovat och det finns en lista med 100 fler exempel på det.

"Jättebra för medborgarna"

Nilsson är nöjd med att kommunen fått till kontoret så pass snabbt.

– Det har varit ett jättearbete i kommunen att få till det här och nu är det äntligen på plats. Det här är jättebra för medborgarna, men det kommer ta ett tag innan man vänjer sig.

Hur ser du på behovet av det personliga mötet?

– Jag tror att det är ett stort behov, en stad behöver statlig närvaro för att ha en service för medborgarna. Att tappa Arbetsförmedlingen var ett slag för oss och nu pratar man om att ta tillbaka det också. Det hoppas vi på.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt