Annons:

SD vill neka asylsökande barn gratis kollektivtrafik: ”Inte svenska medborgare”

Bo Karlsson, gruppledare för SD i landstinget, föreslår att asylsökande barn och ungdomar inte ska erbjudas gratis kollektivtrafik i sommar. Foto: Linus Johansson

SD vill neka asylsökande barn gratis kollektivtrafik: ”Inte svenska medborgare”

Kalmar läns barn och ungdomar erbjuds fri kollektivtrafik i sommar.
Sverigedemokraterna är inte alls nöjd med idén och tycker inte att asylsökande barn och ungdomar ska få rätt till det.

Annons:

Alla elever som slutar årskurs sex i sommar samt övriga högstadieungdomar och ettor och tvåor på gymnasiet erbjuds ett sommarkort som ger dem fri kollektivtrafik under de tio veckor skolan har uppehåll. 

Nu kliver SD in i debatten och har lagt ett förslag där asylsökande barn och ungdomar ska nekas fria bussresor i sommar. 

”Det finns ingen anledning för landstinget att bekosta fria resor för asylsökande barn och ungdomar. Vår uppfattning är att dessa barn och ungdomar saknar uppehållstillstånd och de är inte svenska medborgare, då ska vi inte bekosta deras resor”, säger Bo Karlsson, gruppledare för SD i landstinget, till Barometern. 

"Djupt rasistiskt"

Övriga partier röstade ner SD:s förslag och Jonas Hellberg (S) var mycket förbannad över att SD vill exkludera de ungdomar som har det sämst ställt ekonomiskt. 

”Det är hög tid att vi konfronterar Sverigedemokraterna med den politik de står för. Det här förslaget är djupt rasistiskt och diskriminerande. Jag förklarade tydligt att jag skämdes över att sitta i samma rum som de som la förslaget”, säger Jonas Hellberg (S) i en kommentar till Barometern.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt