Annons:

INN om Sahlin: ”Vi pratar inte om det som har hänt”

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij vill inte ge något rakt besked. Foto: Jakob Karlsson

INN om Sahlin: ”Vi pratar inte om det som har hänt”

Enligt Helen Nilsson har det funnits politiska krafter som velat avskeda Birgitha Sahlin. Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij ger inga raka svar på om det är Centerpartiet som Nilsson syftade på.
– Vi pratar inte om det som har hänt, säger hon.

Annons:

Förra veckan publicerade Dagens Vimmerby en artikel om Helen Nilssons syn på Birgitha Sahlins beslut om att gå i pension vid årsskiftet. Kommunalrådet berättade att det funnits en diskussion om Sahlins framtid i kommunen.

– Vissa har pratat om att avsätta henne och tycka får man alltid göra, det kan jag inte säga något om, sa Nilsson som inte ville gå in på vilka partier det handlade om.

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij vill inte svara på frågan.

– Vi tycker att det är ett väldigt bra beslut av Birgitha Sahlin eftersom det behövs nya tag inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Har ni velat avsätta henne?

– Vi pratar inte om det som har hänt. Nu har Birgitha Sahlin sagt att hon ska gå i pension och det tycker vi är ett bra beslut.

Du vill inte svara på det?

– Nej. Jag tycker inte att det är en intressant frågeställning. Vi är tacksamma för de år som Birgitha Sahlin lagt i kommunen och nu ska det rekryteras en ny skolchef. Det finns många utmaningar och det behöver tas nya tag. Vi vill ha ett nytt politiskt ledarskap också.

Hur ser du på Helens utspel?

– Jag vet inte vad syftet var med det utspelet och vi är väldigt frågande inför det. Vilka diskussioner som funnits är ingenting man pratar om, tycker jag. Många har tolkat det utspelet som att det var politiker inom Socialdemokraterna som velat avsätta Birgitha Sahlin. Jag vet inte hur Helen tänkte.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt