Annons:

Danlid (C): ”Vi ledamöter vet inte vad granskningen handlar om”

Centerpartisten Magnus Danlid känner inte till några resultatbaserade ersättningar i Vimarhem. Foto: Jakob Karlsson

Danlid (C): ”Vi ledamöter vet inte vad granskningen handlar om”

En oberoende granskning genomförs av Vimarhem. Styrelseledamoten Magnus Danlid (C) är kritisk till den bristfälliga informationen.
– Vi har fått väldigt knapphändig information, säger han.

Annons:

Samma dag som den skulle hållas ställdes Vimarhems bolagsstämma in. Skälet är en oberoende granskning av bolaget som nu genomförs. Resultatet väntas bli klart inom kort.

– Vi fick veta det här någon timme innan stämman, men jag har ingen kunskap om vad det handlar om. Vi i styrelsen har inte fått någon information. Revisionen är gjord och vi har haft både lekmannarevisor och auktoriserad revisor som gett sin syn och det har inte kommit några synpunkter därifrån. Jag är inte så säker på att ordföranden eller vice ordföranden i Vimarhem vet så mycket heller, säger styrelseledamoten Magnus Danlid (C). 

Extra styrelsemöte

Vimarhem kommer att hålla ett extra styrelsemöte den 27 juni.

– Vi får hoppas på klarlägganden då och bolagsstämman måste genomföras. Vi får avvakta och se. Jag känner ingen oro och kan inte komma på vad det skulle handla om.

Vimarhems vd anser att agerande är konstigt. Vad tycker du?

– Alla blev väl överraskade. Jag ser inget konstigt i det uttalandet, men känner ingen större dramatik i det här. Det är inte fel att göra genomlysningar, men däremot kan jag vara kritisk mot att det kom så plötsligt och att information varit så knapphändig.

"Aldrig varit tal om"

Danlid kom in i styrelsen under förra mandatperioden och var ordförande en kortare stund.

– Då hade revisorerna tre synpunkter och det vet jag att man nu har bockat av.

I fredags publicerade Vimmerby Tidning uppgifter om att utbetalda bonusar kan vara ett skäl till granskningen. Att det skulle vara sant har både Jan Erixon och Michael Svensson, ordförande, nekat till. Samma bild har Magnus Danlid: 

– Det har aldrig varit tal om det så länge jag suttit i styrelsen. När jag var ordförande 2013-2014 fanns det definitivt inte och det har aldrig varit uppe i styrelsen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt