Annons:

Itsams årsredosvisning godkänd – får ansvarsfrihet

Kommunalrådet Tomas Peterson representera Vimmerby i Itsams direktion. Foto: Jakob Karlsson

Itsams årsredosvisning godkänd – får ansvarsfrihet

Efter ett rejält omtag har nu Itsams direktion slutligen fått ansvarsfrihet för 2017. Det beslutade kommunfullmäktige förra veckan.

Annons:

Itsams årsredovisning fick rejäl kritik av revisorerna för en tid sedan som bedömde att resultatet var för rörigt för att ens kunna bedöma det.

– Det är svårt att följa. Det finns en intäktsökning på 7 procent, men man kan bara förklara 2,8. Balanskontot, där materiel ligger, brukar ligga 100 000, nu låg det 12 miljoner där, sa Ulf Svensson (C), kommunens revisor, på fullmäktigesammanträdet i mars.

Nu har arbetet gjorts om och kommunfullmäktige har fattat beslut om ansvarsfrihet för direktionens ledamöter. Vimmerby representeras av kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Pekar på flera brister

Revisorerna är dock fortfarande inte nöjda med årsredovisning som man anser innehåller en del brister. Bland annat saknas det en redovisning över investeringarna. Man tycker inte heller att årsredovisningen ”till fullo” lever upp till lagens krav och god redovisningssed.

Kritiken handlar om det är ett stort antal omföringar som är svåra att följa. Revisionsbyrån har behövt kompletterande uppgifter för att kunna bedöma årsredovisningen och kommit fram till att den är rättvisande. Framöver vill man dock se en ordentlig förbättring när det gäller årsredovisningen och man anser att det systematiska arbetet med den interna kontrollen måste stärka.

3,2 miljoner i överskott

Däremot uppfyller Itsam de ekonomiska målen och redovisar ett överskott på 3,2 miljoner kronor. Det är 700 000 kronor bättre än budgeterat.

– Revisorerna har en del synpunkter för föregående år och det får man ta till sig. Samtidigt tycker jag att det har hänt mycket sedan nya förbundsdirektören Mattias Bly tog över, säger Tomas Peterson (M).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt