Annons:

VEMAB:s ordförande om eventuell granskning:

VEMAB:s ordförande Claes Wetterström räds inte en eventuell granskning.

VEMAB:s ordförande om eventuell granskning: "Inte rädd för det"

VKF, Vimmerby kommuns förvaltningsbolag, beställde nyligen en granskning av Vimarhem. Tomas Peterson (M) har öppnat för en liknande av Vimmerby Energi- och Miljö AB.
– Det är jag inte rädd för, säger VEMAB:s ordförande Claes Wetterström.

Annons:

Med kort varsel ställdes Vimarhems bolagsstämma in. Anledningen var att VKF beställt en granskning av bolaget. Nu har den blivit offentlig – och i lördags kommenterade Vimarhems ordförande, Michael Svensson (S), den så här.

Vimmerby Energi- och Miljö AB:s ordförande Claes Wetterström räds inte en liknande granskning av sitt bolag.

– Nej, det är jag inte rädd för. Vi har bra koll på vårt som jag uppfattar det, vi har en delegationsordning, vi har vd- och styrelseinstruktioner som fastställs varje år. Vi har inte fått några anmärkningar på det heller. Jag attesterar vd:s tillägg och reseräkningar och sådana saker. Sedan finns det säkert saker det går att anmärka på, men vi ska ta del av utvärderingen av Vimarhem och se om det finns saker vi kan förbättra, säger han. 

Wetterström menar att det är bättre att avvakta tills en ny mandatperiod innan man gör något.

– Jag har sagt det till Tomas (Peterson, kommunalråd) att det nog är vettigt att köra en ordentlig utbildning med både direktionen i bolaget och styrelsen för att få en likriktning. Nu kanske det är lite sent att ta det. 

"Vem attesterar kommundirektören?"

VEMAB:s ordförande tycker, precis som Vimarhems dito, att det är svårt med frågan kring attestering. 

– Jag ska säga att jag inte har hunnit gå igenom rapporten om Vimarhem, jag har varit på Gotland, så jag vet inte exakt vad synpunkterna är. Men det kommer ju alltid till en gräns, vem ska attestera vem på en viss höjd. Vem attesterar exempelvis kommundirektören? Det finns alltid någon som är högst upp. Vad gör man då? Men jag kan inte svara på det exakt förrän jag gått igenom hela.

VEMAB kommer sannolikt försöka dra erfarenheter av Vimarhem-granskningen till sitt eget arbete. 

– Det är nog det bästa man kan göra, att lägga ned stora resurser på en utredning som kostar pengar nu känns inte helt rätt. Sedan finns det säkert jättemycket bra saker att hämta ur en sådan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt