Annons:

Riksdagsledamot antydde att grillförbud är tecken på planekonomisk konspiration

Jörgen Andersson (M) antydde att grillförbud är tecken på planekonomisk konspiration. Foto: Jakob Karlsson

Riksdagsledamot antydde att grillförbud är tecken på planekonomisk konspiration

Riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) från länet antydde att grillförbudet är ett tecken på en planekonomisk konspiration. Det skrev han i ett Facebook-inlägg på måndagen.
Något som Barometern var först att rapportera om.

Annons:

Under måndagen togs det beslut om att skärpa eldningsförbudet runt om i Kalmar län. Nu är det även grillförbud. 

Något som riksdagsledamoten Jörgen Andersson (M) reagerade på i ett Facebook-inlägg. I inlägget, som tidningen Barometern var först att rapportera om, skrev han bland annat att det kan vara ”en glidning och en långsam indoktrinering mot ett övervakningssamhälle”.

Till Barometern säger Jörgen Andersson, som företräder länet i riksdagen, så här:

– Det landade kanske inte så rätt det där för diskussionen hamnade runt förbudet i sig. Det handlar i första hand inte om förbudet utan snarare om det som är mer påtagligt och mer oroande från mitt perspektiv och det är att vi accepterar i allt större utsträckning att vi medborgare anses sakna eget omdöme. Vi tycker det är okej och bra att någon annan säger att vi inte själva förstår. Jag tycker att det är väldigt lite ifrågasättande idag.

"Kanske att dra för långa växlar"

I sitt inlägg antydde han också att grillförbudet kan vara ett tecken på en planekonomisk konspiration.

– Det var kanske att dra lite för långa växlar i just det här men jag tycker att i hela den samhälleliga attityden så ligger det nånstans där att medborgarna har funnit sig i att vara nöjda, glada och tacksamma bara, att någon annan fixar saker åt oss, säger han vidare till Barometern.

Jörgen Andersson anser att medborgarna har tillräckligt bra omdöme i den här frågan.

– Jag tror att de flesta har omdöme nog och att de allra flesta efterlever förbudet. Totalt sätt tycker jag inte det är särskilt svårt att motivera just det här förbudet och jag har ingenting emot det utan jag förundras mer över att vi bara accepterar allting och i det här fallet är det väl i och för sig bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt