Annons:

S NYA VALLÖFTE: FAMILJECENTRAL I VIMMERBY

Socialdemokraterna Peter Högberg, Daniel Nestor, Helen Nilsson och Anders Henriksson lovar att verkställa beslutet om familjecentral under de kommande fyra åren. Foto: Jakob Karlsson

S NYA VALLÖFTE: FAMILJECENTRAL I VIMMERBY

Beslutet att inrätta en familjecentral i Vimmerby har funnits sedan länge. Nu lovar Socialdemokraterna att verkställa det under nästa mandatperiod.
– Det har varit tajt att få till det under den här mandatperioden, säger landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S).

Annons:

Beslutet att inrätta en familjecentral i Vimmerby togs för hela sex år sedan – och att verkställandet dröjt har fått kritik från oppositionen.

Nu lovar Socialdemokraterna att Vimmerby ska ha en familjecentral nästa mandatperiod.

– Vi har gjort väldigt stora satsningar på hälsocentralen i Vimmerby och byggt ut den med en utbildningsenhet, byggt nya lokaler för psykiatrin och folktandvården. Det har varit tajt att hitta ett fysiskt utrymme, men nu ger vi ett tydligt besked om att vi ska ha en familjecentral nästa mandatperiod.

När?

– Det ska se så fort som möjligt. Vi har byggt upp många familjecentraler i länet och det är en bra form för att öka samverkan kring föräldrar och barn.

"Ska se över lokalerna"

Om familjecentralen placeras vid Hälsocentralen är oklart.

– Det vore det bästa, men vi ska se över lokalerna. Det är ombyggt och vi ska se vilka lokaler som behövs i övrigt, säger Helen Nilsson, kommunalråd i Vimmerby.

Familjecentraler är en mötesplats för barnfamiljer där flera yrkeskategorier samverkar. Hur många som kommer jobba i familjecentralen är oklart.

– Det viktiga är att se till vilka specialiteter som kommer att finnas där. Det handlar om mödrahälsovård, barnhälsovård, socialen, förskolan. Det är ett paket. En familjecentral avdramatiserar steget att ta kontakt med verksamheterna, säger Peter Högberg som anser att Landstinget satsat hårt på Vimmerby:

– Satsningen på en utbildningscentral har gjort att vi fått en väldigt hög tillgänglighet i Vimmerby och nu tar vi nästa steg med en familjecentral.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt