Annons:

Kommunalrådet om Gullringshus-fastigheten:

Gullringshuskontoret kommer med största sannolikhet att rivas.

Kommunalrådet om Gullringshus-fastigheten: "Beklagligt att det rivs"

Gullringshus fastighet ska rivas. Kommunalrådet Tomas Peterson (M) säger sig ha försökt att lyfta frågan med ägaren igen.
– Det är ett oåterkalleligt beslut, säger han.

Annons:

Gullringshus var länge en av kommunens största privata arbetsgivare och hade i slutet av 80-talet 550 anställda. Samtliga varslades i början av 90-talet och hela produktionen lades ned. Gullringshus kontor har inte använts sedan 1992 och 2014 erbjöd ägaren Bengt Ansgarius Svensson kommunen att ta över kontoret för en krona. Dessutom skulle man skicka med ett driftbidrag på en miljon kronor.

Kommunen tackade nej till det erbjudandet.

I somras ville moderaten Magnus Gustafsson att kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson skulle göra ett sista försök att nå en uppgörelse med Bengt Ansgarius Svensson om Gullringshuskontoret i Gullringen. 

– Johan Blomberg är ansvarig för rivningen och jag har pratat med honom. Det går inte att ändra det, beslutet ligger bergfast, det är oåterkalleligt, säger Tomas Peterson (M). 

Kommunalrådet säger att kommunen har gjort allt man kan.

– För inte alls länge sedan försökte vi få till en dialog mellan ägaren och ett företag, men ägaren tog inte budet. Vi har gjort allt vi kan, säger Peterson.

"Beklagligt"

Han betonar dock att han tycker det är tråkigt att byggnaden ska rivas.

– Det är beklagligt att det rivs, det är en fin fastighet. Det är också många som har varit intresserade att förvärva den. För kommunen finns det ingen användning för den.

Här kan du läsa om planerna på rivningen och här om Bengt Ansgarius Svenssons syn i en artikel för ett par år sedan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt