Annons:

Oväntat starkt stöd för Nicholson:

Marie Nicholson fick ett starkt stöd bland de moderata väljarna.

Oväntat starkt stöd för Nicholson: "Jag är jätteglad"

Marie Nicholson blev Moderaternas kommunalrådkandidat med bara månader till valet. Ändå fick hon ett starkt stöd av de moderata väljarna.
– Jag trodde inte att jag skulle nå ut så pass, säger hon.

Annons:

Moderaterna backade ordentligt i årets val. Men trots det visade de moderata väljarna ett stort förtroende för kommunalrådskandidaten Marie Nicholson. Hon fick 282 personkryss, vilket motsvarade 21,40 procent. 

– Jag är jätteglad över det. I och med att jag är ganska nyinflyttad, inte har en massa gamla klasskompisar eller arbetskollegor och dessutom varit förstanamn i bara några månader. Därför trodde jag inte att jag skulle nå ut så pass som jag gjorde. Nu känner jag att jag har en stabil grund att stå på för att få tillbaka förtroendet för Moderaterna, säger Marie Nicholson. 

Claes Wetterström fick 41 kryss och var närmast av de moderata företrädarna. Kommunalrådet Tomas Peterson fick bara 17 kryss. Men Nicholson vill inte spekulera i hur det påverkade partiet att hon blev etta.

– Det vet jag inte. Jag är glad att jag blev etta och känner stor tacksamhet för de kryss jag har fått. Det har gett mig en oerhörd energikick och mina framgångar är inte beroende på Tomas. Vi är två helt olika individer.

Känner du att det här gör dig tryggare med att ni kan växa som parti igen om fyra år om du får visa framfötterna?

– Det är precis så det känns. Det ger ett kvitto på att vi har gjort rätt och att man tror på mig.

"Ska gå bra med vuxna samtal"

Vad som händer efter kommunvalet är fortfarande oklart. Moderaterna vill fortfarande helst se en alliansmajoritet.

– Vi har inte ändrat oss. Vi har hållit på med eftervalsanalyser och känner oss redo och laddade. Det är fortfarande alliansen som gäller för oss. 

Centerpartiet säger att "man måste ha respekt för att ett av de två förlorande partierna måste vara med i en majoritet". Hur ser du på det?

– Det är bara att titta på resultatet. Någon av oss måste vara med, annars går det inte att få ihop en majoritet. Jag ser det som en rimlig beskrivning att man kallar oss för förlorare, om det är det du vill att jag ska reagera på.

Kommer ni och Centerpartiet att kunna samarbeta?

– Det tror jag. 

Det finns inte för många frågor ni har varit oense om?

– Nej, med lite god vilja och ett vuxet samtal ska det gå bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt