Annons:

Kommunalrådet säger nej till SD-samarbete:

Tomas Peterson (M) ser hellre nyval än att SD ska få inflytande. Foto: Jakob Karlsson

Kommunalrådet säger nej till SD-samarbete: "Bättre med nyval"

Det avgående moderata kommunalrådet Tomas Peterson vill att Alliansen ska regera Sverige. Men inte till vilket pris som helst.
– Jag ser hellre nyval än att Sverigedemokraterna får inflytande, säger han.

Annons:

I en stor undersökning som Expressen har gjort med moderata kommunalråd i Sverige öppnar flera för att ta hjälp av Sverigedemokraterna för att styra. 

Men Tomas Peterson (M) är inte en av dem.

– Nej, det säger jag nej till och jag svarade även nej i Expressens undersökning. Jag tycker att det är för stor skillnad mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna i grunden, det är det jag ser. För mig finns ingen sådan politisk möjlighet, säger det avgående kommunalrådet.

Han ser hellre ett nyval än att SD ska få inflytande.

– Det är ett bättre alternativ. Sedan är väl den yttersta konsekvensen ett nyval, men jag tycker att det är bättre än att ge Sverigedemokraterna inflytande.

"Vore förmätet"

Helst av allt vill han, föga överraskande, se en alliansregering.

– Man ska försöka bilda en regering med Ulf Kristersson som statsminister och fäller SD det, så får man försöka få ihop det. Men det kan bli så att ett borgerligt samarbete faller och då ser jag hellre nyval än att ta stöd av SD. 

Hur tror du att det blir?

– Det kan jag som kommunpolitiker inte spekulera i. Det är upp till dem på nationell nivå, att ha en sådan synpunkt vore förmätet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt