Annons:

Sjukvården missar budget med 270 miljoner

Sjukvården i länet överskrider sin budget med 270 miljoner. Foto: Pixabay

Sjukvården missar budget med 270 miljoner

Landstingets sjukvårdsförvaltning missar budgeten med 269 miljoner kronor. Landstinget budget räddas av god utveckling på börsen – och totalt spås ett nollresultat.

Annons:

Efter åtta månader går Landstinget mot ett nollresultat för helåret. Det är 151 miljoner sämre än budget. Avvikelsen förklaras helt och hållet med sjukvården som ligger över sin budget med 269 miljoner kronor.

Landstingets alla verksamheter överskrider sina budgetar med totalt 318 miljoner. Kostnadsutvecklingen spås ligga på 5,4 procent sett över helåret – vilket är klart över riktvärdet på 3,4 procent.

Landstingets ekonomi räddas av intäkterna från Kalmar läns Pensionskapitalförvaltning (KLP).

Arbete pågår

I ett pressmeddelande skriver Landstinget att det pågår ett arbete för att förbättra ekonomin: ”Det handlar om pågående rekryteringar och arbete med schemaläggningar som ska minska behoven av att hyra in personal från bemanningsbolag. På lite längre sikt är ett bättre resursutnyttjande i hälso- och sjukvården, utvecklingen av den nära vården och en ökad digitalisering nycklar till en bättre ekonomi.”

Kostnaden för bemanningsbolag är på väg mot en ny rekordnivå. Efter åtta månader har Landstinget hyrt personal för 135,7 miljoner.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt