Annons:

Succéval för Brunegård:

Gudrun Brunegård kryssades ordentligt av länsborna.

Succéval för Brunegård: "Oerhört stolt"

Kristdemokraterna och Gudrun Brunegård gjorde ett bra mycket val till landstinget. KD-toppen fick hela 1 145 personkryss i Kalmar län.
– Jag är oerhört stolt, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons:

Gudrun Brunegård fick näst flest personkryss av alla landstingsråd i hela Kalmar län. Anders Henriksson fick 1 485 kryss och var därmed mest populär. Brunegård drog in 1 145 kryss i länet. 

Dock fick Vimmerbypolitikern klart flest kryss i sin egen hemkommun. Brunegård fick 25 procent av kryssen i Vimmerby.

– Jag är oerhört stolt över det förtroende väljarna visat genom att kryssa mitt namn. Samtidigt inger det ödmjukhet inför de förväntningar det medför. Jag lovar att arbeta hårt för att genomdriva de förändringar som är nödvändiga för att ge länets invånare god vård och medarbetarna goda arbetsvillkor, säger Gudrun Brunegård (KD).

På fredagen samlas KD:s landstingsgrupp och de har definitivt all anledning att fira.

– När kristdemokraternas landstingsgrupp samlas idag kan vi konstatera att vi har gjort ett succéval. Vi har ökat i alla sex valkretsarna och får nu sju mandat i det nya fullmäktige, varav två från Hultsfred-Vimmerby. Vi har fått 4 505 fler röster i länet och ökat med 2,64 procent jämfört med valet 2014. Det är en halv procentenhet mer än rikstrenden. Med 10,34 procent behåller vi platsen som det näst starkaste KD-landstinget efter Jönköping, säger Gudrun Brunegård.

Även Eric Dicksson, Arne Sjöberg, Jimmy Loord, Chatrine Pålsson Ahlgren och Maud Ärlebrant tar plats i regionfullmäktige.

– Det blir en oerhört stark landstingsgrupp, där samtliga ledamöter är mycket kompetenta. Alla ordinarie ledamöter är personvalda, vilket pekar på stort förtroende även bland befolkningen. Jag ser fram emot fyra dynamiska år, säger Gudrun Brunegård.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt