Annons:

Skrivelse från Lärarförbundet till kommunalrådet:

Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund har skickat en skrivelse till kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Skrivelse från Lärarförbundet till kommunalrådet: "Dags att ni sätter press"

Det är dags att de ansvariga politikerna i Vimmerby kommun sätter press på SKL. Det skriver Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund samt över 300 anställda till kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Annons:

I skrivelsen skriver man att "det är lärarbrist i våra skolor och förskolor. Ändå pratar SKL fortfarande om turordningsregler vid arbetsbrist i vår avtalsrörelse. Varför vill era förhandlingsrepresentanter hellre prata om hur vi ordnar kön ut än se till att vi får fler lärare in?" frågar sig fackförbunden. 

Vidare skriver man att det behövs en politisk ledning som inser att det måste bli fler lärare, inte färre. För att det ska ske skriver man att det behövs minskad arbetsbelastning, förbättrad arbetsmiljö och höjda löner.

"Det är dags att ni ansvariga politiker i vår kommun sätter press på era företrädare. Vi företräder medlemmar i Vimmerby kommun och vill ha ett skolavtal som gör skillnad", skriver Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.

– Jag såg att de vill ha mer resurser och högre löner. Jag har ingen synpunkt, men förstår att man har det från fackligt håll. Jag har överlämnat det till BUN för att ta ställning, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M), som skrivelsen ställdes till. 

Risken då är väl att BUN kommer tillbaka till er i kommunstyrelsen?

– Det måste hanteras i BUN, sedan kommer det säkert propåer till oss. Men från kommunstyrelsens sida säger vi inget nu. 

Skrivelsen är undertecknad av Marie Karlsson, ordförande för Lärarförbundet i Vimmerby, och Monika Johansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund – samt 370 andra lärare, studie- och yrkesvägledare och skolledare i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt